In ciuda faptului ca sunt mici si dragalasi, bebelusii au cateva abilitati uluitoare. Desi sunt incapabili sa se descurce singuri, bebelusii pot face urmatoarele cinci lucru mai bine decat oricine altcineva.
Nou-nascutii vin pe lume cu aceste abilitati, care le asigura supravietuirea, abilitati care ulterior se pierd.
Una din abilitatile uluitoare este "reflexul de scufundare", prezent si la puii animalelor acvatice, instinctul este un vestigiu al evolutiei. Copiii pana la sase luni scufundati in apa au capacitatea sa isi tina respiratia. In acelasi timp, inima isi reduce activitatea pentru a conserva rezervele de oxigen, sangele este directionat catre organele vitale, inima si creierul.
Bebelusii au o capacitate de invatare uluitoare. Fiecare experienta pe care o traiesc duce la crearea unor noi sinapse, a unor noi conexiui intre celulele cerebrale. Cu aceasta abilitate copilul se naste si o patreaza pana la varsta de 9-10 ani. In acest moment creierul copilului are 1.000 de miliarde de conexiuni, adica de peste doua ori mai multe decat adultii. Incepand de la varsta de 11 ani, conexiunile dense trec printr-o selectie, iar cele inutile sunt "taiate".
Inteleg ceea ce nu pot intelege adultii, instinctiv. Spre deosebire de adulti care au o imagine clara a realitatii, bebelusii nu au sabloane ale realitatii astfel ca pot intelege teorii pe care adultul le invata cu greu. Principii ale fizicii cuantice pe care un adult le intelege greu, un copil are abilitatea sa le inteleaga instinctiv. Nu inseamna ca ii vom invata fizica cuantica, dar de retinut este capacitatea intuitiva excelenta a celor mici de a intelege realitatea.
Simt ritmul si iubesc muzica. Fie ca vor fi sau nu dansatori sau muzicieni, toti copiii se nasc cu un simt innascut al ritmului si cu placerea de a asculta muzica. De ce iubesc copiii muzica? Acesta poate fi efectul ritmului cardiac al mamei pe care il aud in tot timpul vietii intrauterine astfel ca vin pe lume cu "ritmul in sange". Aceasta ii ajuta sa invete sa comunice si sa perceapa ritmul limbajului.
Creaza iubire in jurul lor. Fizionomia copiilor genereaza dorinta instinctiva a oamenilor de a-i proteja si iubi. Fizionomia dulce si dragalasa a copiilor incepe sa scada dupa varsta de patru ani. In cursul evolutiei, copiii au capatat aceasta imagine dulce si simpatica: o frunte proeminenta, cap mare, fata rotunda, ochi mari, nas si gura mica. O serie de studii au dovedit ca sugarii care au ochii mici, fruntea plata primesc mai putina atentie.
- Tags:
- sugari
- abilitati
- performante
Articole relationate
Semnale de alarmă în primele 6 luni: la ce să fie atenți părinții
Primele luni din viața unui copil sunt esențiale pentru dezvoltarea sa fizică, emoțională și socială. În această perioadă, părinții pot observa semne timpurii...
Cum să gestionezi conflictele între frați fără să creezi rivalitate. Ce spune expertul Laura Markham
Rivalitatea între frați este o realitate în multe familii, însă modul în care părinții gestionează aceste conflicte poate face diferența între o relație...
Reacția Ministrului Sănătății după ce un băiat de 16 ani a murit la camera de gardă a Spitalului din Târgu-Jiu, fiindu-i refuzată operația
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că medicul chirurg de la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu ar fi trebuit să opereze copilul de 16 ani care a...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu