Pentru un parinte exista o lupta constanta pentru a gasi cele mai bune gustari pentru copilul sau. Analiza modului in care mananca un copil a dovedit ca micutii isi iau aproximativ o treime din caloriile zilnice din gustarile de la scoala sau gradinita, ori din gustarile pe care le primesc mai mult sau mai putin frecvent de la parinti sau bunici.
Nutritionistii si medicii pediatri sustin ca gustarile copiilor trebuie sa fie la fel de importante ca micul dejun sau cina.
Naturale, dulci si gustoase, fuctele reprezinta cea mai buna alegere pentru copilul tau. Daca vreti sa le faceti si mai apetisante amesteca-le cu un iaurt scazut in grasimi, sau poti tine in frigider stuguri, pentru o gustare racoroasa de vara. O alternativa foarte populara sunt fructele uscate. Daca pe eticheta scrie ca nu contin zahar adaugat, fructele uscate sunt perfecte pentru gustarea copilului tau.
Citeste si:
Gustari perfecte, pe gustul copiilor
Cerealele sunt o sursa importanta de fibre, foarte importante pentru organism, indiferent de varsta copilului. Din pacate, cerealele preferate de copii sunt pline de zahar. Atunci cand mergi la cumparaturi analizeaza foarte bine eticheta cerealelor pentru a alege tipul potrivit pentru sanatatea micutului tau.
Desi are multe grasimi, untul de arahide contine fibre si proteine. Poti sa il inveti pe copilul tau sa consume untul de arahide pe paine, sau pentru a face o masa cat mai gusoasa, intinde untul pe biscuiti. Incearca sa alegi untul de arahide natural pentru a evita surplusul de zahar si grasimi.
Niciun copil nu poate rezista in fata unui milkshake cu fructe. Sunt dulci, naturale si reprezinta un mod placut de a adauga vitamine in dieta copilului tau. Poti face un shake din banane, capsuni, iaurt si lapte cu putina grasime.
Bogat in vitamine si fibre, sosul de mere poate fi o gustare sanatoasa pentru copiii. Pentru a oferi un gust mai placut acestui sos poti adauga scortisoara, stafide sau nuci.
Carui copil nu ii place pizza? Pentru o mica gustare sanatoasa ia o briosa englezeasca, pune putin ketchup pe ea si mozzarela si gata pizza. Daca micutului tau ii plac poti adauga ceapa si ardei.
Incerca ca o data la cateva zile sa combini mancarea celor mici. Fa-i un bol cu fructe proaspete, fructe uscate, nuci, covrigei si seminte de dovleac.
O sursa importanta de calciu, branza este un ingredient foarte important in alimentatia celor mici. O poti folosi la sandvisuri, la prajituri sau pur si simplu goala.
Daca aranjezi branza pe farfurie intr-o forma care sa iti atraga copilul, acesta va gusta cu placere din produsul sanatos, scrie How Stuff Works.
Acestea sunt sfaturile si ideile noastre. Ne-ar face placere sa aflam ce gustari ii oferi copilului tau.
Articole relationate
Sfaturi pentru îngrijirea nou-născutului în sezonul rece: cum să evităm contactul cu germenii
Pe măsură ce temperaturile scad, părinții trebuie să acorde o atenție specială protecției nou-născuților împotriva germenilor și a virozelor sezoniere....
Copilul cu ADHD. Cum să abordezi crizele emoționale ale acestuia
Pentru părinții și profesorii copiilor cu ADHD (Tulburarea de Deficit de Atenție și Hiperactivitate), crizele emoționale pot fi momente dificile și stresante....
Răcelile la grădiniță: 7 sfaturi pentru părinți ca să reducă îmbolnăvirile
Odată ce copiii încep grădinița, răcelile devin adesea o parte inevitabilă a rutinei. Apropierea constantă de alți copii îi face pe cei mici mai susceptibili la...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu