Sari la conținut

Cinci probleme in nutritia copilului mic

Alimentatia bebelusului, a nou-nascutului si a copilului de 4-6 luni aflat la diversificare pot ridica probleme. Unele se rezolva cu tact si rabdare, altele au nevoie de solutii si mijloace alternative, iar uneori este necesar ajutorul medicului. Analizam cinci probleme in nutritia copilului mic, considerate cele mai des intalnite si iti dac catva solutii.

Nutritia corecta are un impact major in dezvoltarea copilului, asa ca este normal ca alimentatia corecta sa fie una din principalele problema ale mamei.

Pozitia in timpul alaptatului este esentiala pentru succes. Daca bebelusul nu o sa prinda corect mamelonul, sanul mamei se va irita si alaptarea o sa aiba de suferit. Cele mai bune sfaturi le primesti de la moasa si de la asistenta in pediatrie care stie sa vada daca copilul sta corect conectat la san. In plus pozitia corecta asugura un efort minim din partea copilului si ii asigura acestuia aportul corect si complet de lapte. Cere ajutor si nu renunta pana cand nu intra totul in normal.

Ghid pentru prepararea in casa a hranei bebeleusului

Copilul refuza biberonul. De cele mai multe ori copilul hranit artificial o sa refuze biberonul daca nu ii este foame. Solutia este sa respecti ritmul orelor de masa. Daca in cazul copilului hranit la san acesta trebuie sa fie hranit la cerere in cazul bebelusilor hraniti artificial respectarea planului alimentar, a cantitatilor si a volumului de lapte preparat este esential.



Copilul nu este interesat de alimentele solide. Aceasta este o problema des intalnita. In cazul in care copilul este complet impotriva alimentelor solide, secretul este sa nu-l fortezi. Daca refuza, repeta incercarea cateva minute mai tarziu. Daca refuza din nou. Renunta si repeta incercarea la masa urmatoare. De regula exista alimente pe care copilul nu le refuza. Din categorie fac parte cerealele pentru copii, iaurturile indulcite cu piure de fructe si sucul de morcov. Sucul de mere dulci si supa de legume sunt alimente pe care copilul le primeste cu placere.

Cum dezvolti bucuria gustului la copil

Copilul refuza anumite alimente. Poate parea ciudat dar textura, culoare, consistenta piureului de fructe sau legume si nu gustul este ceea ce-l face pe copil sa refuze. Modificarea consistentei sau pur si simplu ascunderea castronului pot rezolva problema. Unele legume sunt mai greu acceptate de copil din cazua aromei lor. telina, pastarnacul, boccoli sunt mai greu acceptate. solutia este sa le combini. In cazul fructelor aroma de vanilie este mereu convingatoare. Foloseste aroma naturala in cantitate foarte mica. 

Copilul este foarte pretentios. Cand bebelusul incepe sa conuma alimente solide este inevitabil sa nu-si manifeste preferintele pentru unele alimente si antipatia fata de altele. Forma, prezentarea alimentelor conteaza mai mult decat crezi. la fel si aroma alimentelor. Solutia este sa combini si sa disimulezi alimentele "antipatice" in cele "simpatice".

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!