Sari la conținut

Hranire cu biberon

Inainte sa folosesti sticle sau tetine noi, trebuie sterilizate introducandu-le intr-un vas cu apa fiarta pentru cel putin 5 minute, apoi sa le lasi sa se usuce pe un prosop curat.

Cat de des ar trebui sa-mi  hranesc copilul

Ca si in cazul alaptatului, majoritatea expertilor sunt de acord ca nu trebuie neaparat sa respecti un program strict  in primele saptamani, desi ar trebui sa poti avea niste repere dupa una, doua luni.

Da-i biberonul la fiecare doua trei ore, sau de fiecare data cand bebelusului pare sa-i fie foame. Pana cand copilul ajunge la 4,5 kg, probabil o sa ia pana la 90 grame de fiecare data cand il hranesti. Nu incerca sa-i dai mai mult decat pare dispus sa manance. Pediatrul ar trebui sa te poata sfatui asupra cantitatii de lapte pe masura ce bebelusul creste.

Trebuie sa sterilizezi biberonul?

Inainte sa folosesti sticle sau tetine noi, ar trebui sa le sterilizezi introducandu-le intr-un vas cu apa fiarta pentru cel putin 5 minute, apoi sa le lasi sa se usuce pe un prosop curat. Dupa aceasta, spalarea cu apa si sapun sau in masina de spalat vase este suficienta.

Trebuie sa sterilizezi apa cu care pregatesti laptele?

Desi multi parinti sterilizeaza apa cu care pregatesc laptele, mai ales in primele luni, nu e nevoie sa faci asta decat daca pediatrul o recomanda. Dar daca folosesti apa din fantana, sterilizarea devine obligatorie.

Daca, totusi, vrei neaparat sa sterilizezi apa, asigura-te ca ai preparat o cantitate suficienta pentru intreaga zi.
 


Care este cel mai bun mod de a incalzi biberonul

Nu este nici un motiv stiintific pentru care ar trebuie sa-i dai micutului laptele incalzit, dar el s-ar putea sa-l prefere asa. Atunci cand esti gata sa-l hranesti, poti incalzi biberonul intr-un vas cu apa fierbinte, sau tinandu-l sub jetul de apa calda, sau poti alege sa  cumperi un dispozitiv special.

Biberonul potrivit pentru nou-nascut
 
Daca bebelusul tau este obisnuit sa bea laptele la temperatura camerei sau putin mai  rece, este mai simplu si iti ia mai putin timp pana il hranesti, mai ales daca bebelusului ii este foame in acel moment.

Laptele de vaca, contraindicat pana la doi ani

Nu folosi niciodata cuptorul cu microunde pentru a incalzi biberonul plin, pentru ca acesta nu incalzeste uniform, putand provoca atat arsuri, cat si o scadere a cantitatii de nutrienti.

Cum pot sa ma asigur ca bebelusul meu se simte confortabil, atunci cand il hranesc

Pentru asta trebuie sa asculti si sa observi. Daca auzi o serie de zgomote cand ii dai laptele, s-ar putea sa inghita prea mult aer. Pentru a preveni acest lucru, tine copilul la un unghi de 45 de grade. In acelasi timp, ai grija sa inclini sticla, astfel incat tetina si partea superioara a sticlei sa fie mereu pline cu lapte. Nu lasa bebelusul sa suga dintr-o sticla netinuta de tine, pe care o sprijini de o perna sau patut. Pe langa faptul ca nu oferi nici bebelusului si nici tie posibilitatea de a intari legaturile, exista si pericolul ca acesta sa se inece. Ca si alaptatul, hranirea cu biberonul reprezinta un moment minunat in care iti poti alinta si tine aproape copilul.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!