Sari la conținut

Oul in alimentatia copiilor. Beneficii si recomandari

Oul este un aliment perfect. In plus este foarte usor tolerat de stomac, motiv pentru care este unul din primele alimente care sunt introduse in alimentatia copiilor.

Oul este o sursa excelenta de proteine, grasimi sanatoase, vitamine si minerale. Galbenusul este un aliment complet, in tip ce albusul, foarte sarac in calorii exceleaza in bogatia de minerale si proteine. Oul trebuie introdus treptat in alimentatia copiilor. In ordinea alimentelelor din lista de divesificare galbenusul de ou, este oferit celui mic, in jurul varstei de 7-8 luni, chiar inainte de carne, dar dupa ce micutul s-a obisnuit si accepta cu placere sucurile si piureurile de fructe, supele de zarzavat si cerealele, scrie baby foods.

Galbenusul de ou - si numai galbenusul poate fi adaugat in supa de legume dupa ce a fost fiert bine in oul intreg. Galbenusul se paseaza foarte bine si se poate pune in supa sau in pireul de cartofi ori in pireul de legume. Incepe cu jumatate de galbenus si daca nu apar nici un fel de reactii neplacute (care pot sa apara, dar sunt rare, sub forma de eruptii pe piele), poti ajunge in decurs de doua-trei saptamani la un galbenus intreg. Dupa varsta de opt luni bebelusul poate sa primeasca doua gelbenusuri de ou pe saptamana.

Daca micutul il tolereaza il poti da si galbenus moale, fie adaugat in supa, fie in piure, fie ca atare cu miez de paine integrala. Foloseste galbenus de ou, si doar galbenus, pentru a prepara biscuit de casa pentru cel mic. Facut in casa sunt mult mai sanatosi, fiind lipsiti de aditivi si avand cantitati mici de zahar si sare.

  

Albusul de ou se introduce in alimentatie dupa varsta de un an, pentru ca mai devreme poate declansa reactii adverse. Albusul trebuie fiert bine.

Dupa un an, este indicat sa ii oferi celui mic o jumatate de ou intreg, fiert tare si pasat, iar apoi, daca il digera fara probleme, poti sa ii dai un ou intreg. Daca totul decurge bine, trei oua pe saptamana sunt nu doar ideale, dar si binevenite.

Incepand cu varsta de doi ani, micutul poate sa primeasca oua moi. Nu-i da celui mic oua prajite, sau daca faci acest lucru foloseste foarte putin ulei si tigai neaderente.

Poti face, in casa prajituri cu oua intregi, abia dupe ce micutul tau a trecut de varsta de un an si nu exista nici un indiciu din care sa rezulte ca acesta are vreo reactie alegica la albus.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!