Pe langa faptul ca vor avea o dentitie defectuoasa, copiii care nu se pot desparti de suzeta, biberon sau deget sunt de trei ori mai predispusi sa aiba deficiente de vorbire pe masura ce inainteaza in varsta, avertizeaza cercetatorii.
Potrivit acestora, prescolarii care au folosit suzeta cel putin trei ani risca sa vorbeasca o limba a lor dupa ce scapa de ea, putini mai putand sa-i inteleaga apoi, relateaza Daily Mail.
Si copiii care au prostul obicei de a-si suge degetul sunt supusi aceluiasi risc, au conchis cercetatorii americani si chiliani, care au realizat un studiu in acest sens pe 128 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 5 ani.
Disputa in ceea ce priveste suzetele dureaza deja de multi ani. E drept ca acestea sunt raspunzatoare pentru linistea din casa, mai ales atunci cand copiii au colici, ele micsorand si riscul ca copilul sa moara in somn, dupa cum au aratat studiile, insa toate acestea, se pare, vin la un pret destul de mare.
Dentistii spun ca dantura are de suferit, iar alti experti sustin ca intarzie si vorbirea, aceasta oprind copilul sa raspunda, in felul sau, "conversatiilor" cu parintii.
Specialistii sutin ca cel mai bun moment in care cei mici trebuie dezvatati de obieciul de a folosi suzeta sau de a-si suge degetul este in jurul varstei de sase luni, in momentul in care incepe diversificarea alimentatiei. De cele mai multe ori copilul mic inlocuieste suzeta pierduta cu suptul degetului, ceea ce este un rau inlocuit cu un rau si mai mare. In plus degetul ii apartine asa ca dezvatul este mai dificil.
Parintii trebuie sa aiba grija ca obiceiul sa nu apara. Nu-l lasa niciodata cu degetul in gura si repeta mereu ca degetul nu se tine in gura. Jucatiile si orice alte obiecte (evident, inofensive) care sa-i tina mainile ocupate sunt binevenite in perioada in care copilul pierde suzeta.
Articole relationate
Ce trebuie să știe un copil să facă în casă, până la împlinirea vârstei de 6 ani
Înainte de a ajunge la școală, copiii trec printr-o etapă esențială de formare a obiceiurilor și abilităților care le vor modela viața de zi cu zi. Deși la prima...
Ești însărcinată? Iată ce trebuie să faci, de îndată ce vezi două liniuțe pe test
Felicitări! Aflarea veștii că vei deveni mămică este un moment de neuitat, plin de bucurie și de entuziasm. După ce te-ai bucurat de marea noutate, probabil te ia un...
Întârzieri în dezvoltarea bebelușului: ce este normal și când ar trebui să solicităm ajutor
Fiecare bebeluș are propriul său ritm de dezvoltare și este complet normal să vă întrebați dacă micuțul dumneavoastră urmează drumul așteptat. De la primul...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu