Sari la conținut

Cum faci un bebeluș să doarmă cât mai mult noaptea

Atunci când devii părinte pentru prima dată o să rămâi şocat de cât de multe persoane se apucă să te sfătuiască în legătură cu modul în care trebuie să-ţi creşti copilul. Facem şi noi exact asta: te sfătuim despre ce şi cum este de făcut când micuţul tău nu doarme noaptea.

Este cunoscut faptul că până la o anumită vârstă copiii nu au capacitatea fizică de a dormi noaptea, deoarece au nevoie să bea lapte la fiecare câteva ore. Dacă încerci să faci un bebeluş să doarmă toată noaptea, poţi să îi creezi probleme de sănătate.

În primul rând, trebuie să ai aşteptări realiste de la micuţul tău.

Mulţi doctori spun că de la patru luni bebeluşi sunt capabili să doarmă toată noaptea fără să mănânce, dar "toată noaptea" înseamnă cinci-şase ore de somn neîntrerupt. În cazul în care te simţi foarte adormită, încearcă să mergi la culcare exact atunci când adoarme şi copilul tău. Altfel, nu o să reuşeşti să te odihneşti.

►Citește și Ce să NU spui unei mămici al cărei bebeluș nu doarme

Hrăneşte bebeluşul exact înainte de a-l băga la somn, pentru că aceştia sunt biologic programaţi să adoarmă după ce mănâncă.

Pune copilul în pătuţ să doarmă înainte de a fi mult prea obosit. Un bebeluş foarte obosit va întâmpina probleme în procesul de a adormi. În momentul în care observi că bebeluşul a căscat, pune-l în pătuţ.

Atunci când bebeluşul se trezeşte în miezul nopţii, ai grijă la modul în care îl ridici din pătuţ. Ridică-l uşor şi mângâie-l, astfel încât să îl faci să se simtă protejat şi în siguranţă, iar pătuţul lui să fie sinonim pentru el, cu un loc în care se simte în siguranţă şi confortabil.

Nu-l lăsa niciodată să plângă, noaptea, dacă îi este foame, mai ales dacă este alăptat. Copilul o să adoarmă imediat ce se sătura, dar dacă plânge mult, apare un adevărat cerc vicios care strică şi somnul, şi ritmul mormal al meselor.

Nu folosi suzeta pe post de substitut pentru o masă. Este o mare greşeală. copilul devine dependent de suzeta, o să-l dezveţi foarte greu şi poate acumula carente nutriţionale.

Sursa: ehow.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!