Sari la conținut

10 lucruri despre alăptare pe care probabil nu le ştiai

 Fie că alăptezi, fie că nu, este bine să ştii următoarele 10 lucruri:

1. Bebeluşul poate recunoaşte laptele mamei lui, pentru că el are un parfum specific.

2. Atunci când te dor sânii în urma alăptatului este bine să ştii că laptele de mama are proprietăţi curative. Încearcă să masezi punctele dureroase cu un pic de lapte şi este posibil să te simţi mai bine.

3. Laptele praf este un produs scump, mai ales că atunci când îl alegi nu te gândeşti la preţ. Într-un an ajungi să dai pe lapte praf suficient cat sa iti mobilezi casa.

4. Doctorii cred că alăptarea poate reduce riscul de cancer ovarian şi de san, la fel ca şi osteoporoza sau bolile de inimă.

5. Mamele pot să alăpteze şi dacă sunt bolnave. Oricum, până în momentul în care boala se manifestă, bebeluşul deja a intrat în contact cu virusul sau bacteria, ceea ce l-a ajutat să îşi întărească sistemul imunitar.

►Citește și Alăptarea dupa cezariană: 6 întrebări cu răspunsuri avizate!

6. Alăptarea ajuta la contractarea uterului, ceea ce ajută femeile să ajungă mai repede la corpul pe care îl aveau înainte de a rămâne însărcinate.

7. Despre bebeluşii alăptaţi se crede că se îmbolnăvesc mai rar – scade riscul de infecţii ale urechilor, de probleme ale stomacului, de astm, diabet şi obezitate.

8. Laptele mamei nu are mereu aceeaşi temperatură. Contactul piele pe piele are un efect uimitor. În funcţie de temperatura bebeluşului şi de nevoile sale, laptele produs de mama poate să fie chiar cu un grad mai rece sau mai cald.

9. Laptele de mamă nu trebuie să fie niciodată diluat. El îşi schimbă singur compoziţia în funcţie de nevoile bebeluşului.

10. Cele mai multe dintre femei, 75%, dau mai mult lapte cu sânul drept decât cu cel stâng. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!