Despre beneficiile pe care le aduce copilului alaptarea am mai vorbit si o sa mai vorbim. Aceasta hrana vie este alimentul perfect pentru copil pana la varsta de sase luni, fara ca acesta sa mai aiba nevoie de nimic altceva.
Alaptarea copilului este primul lui drept si una din cele mai mari dovezi de dragoste pe care mama lui i le poate aduce. Dar asta nu este tot.
Este foarte importanta cum iti hranesti bebelusul. Studii recent realizate in Marea Britanie au descoperit ca bebelusii care sunt hraniti la cerere, si nu dupa un program stabil, au de cinci ori mai multe sanse sa aiba succes la scoala si un coeficient de inteligenta peste medie.
S-a dovedit ca exista o legatura speciala intre modul in care este alaptat copilul si dezvoltarea inteligentei acestuia. Cercetatorii de la Universitatile Oxford si Essex, Marea Britanie, au realizat un studiu amanuntit, in care au fost implicate trei categorii de mama si bebelusi lor.
Din prima categorie au facut parte mamele care au hranit bebelusii dupa un program stabil, cam la fiecare 4 ore. Din a doua grupa au facut parte mamele care au impus un program de alaptare copilului, iar din a treia grupa au facut parte mamele care si-au hranit bebelusii doar la cerere.
Studierea atenta a fiecarui grup de mame si bebelusi a relevat faptul ca pana la varsta de 8 ani cei care au fost hraniti la cerere aveau un IQ mai mare decat ceilalti copii, cu 5 puncte, si au obtinut scoruri mai mari la teste curriculare la 5, 7, 11 si 14 ani.
Descoperirea nu este intamplatoare si a mers in profunzimea unei demonstratii anterioare care a dovedit ca bebelusii care au fost alimentati natural devin copii mai inteligenti decat cei care au fost alimentati artificial, scrie henewstribe.com.
Medicii pediatrii au recomendat mereu ca in primele sase luni de viata ale copilului, si ulterior pana la varsta de doi ani copilul sa fie alaptat la cerere. Se pare ca aceasta lipsa de program este ceea ce duce la o dezvoltare superioara a inteligentei. Daca cercetatorii nu au argumente pentru a explica acest fenomen acestia sunt unanim de acord ca alaptarea copilului este un factor care duce la sporirea capacitatilor intelectuale.
Articole relationate
Cum ajutăm bebelușul să vorbească mai repede: 3 cele mai recomandate tehnici de către psihologi
Primii pași ai unui copil în procesul de învățare a limbajului sunt un moment fascinant pentru părinți. În timp ce fiecare copil se dezvoltă în ritmul său,...
Frecvența actelor intime în căsnicie: psihologia conexiunii și a echilibrului
Sexualitatea joacă un rol esențial în relațiile de cuplu, inclusiv în cele căsătorite, fiind atât o formă de intimitate emoțională, cât și o modalitate de...
Este virusul HMPV, venit din China, periculos pentru copii?
Recent, virusul HMPV (Metapneumovirusul uman) a atras atenția comunității științifice și a părinților deopotrivă. Deși nu este un virus nou, HMPV a fost raportat...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu