Sari la conținut

Cand trebuiesc inlocuite tetinele si sticlele?

Daca un bebelus se hraneste prin biberon, aceasta situatie nu va fi pentru o perioada scurta de timp. Bebelusul bea lapte pana la minim doi ani de zile si, desi este recomandat, ca dupa un an copilasul sa bea lapte din cana, sa nu mai suga, putini parinti sunt cei care insista in aceasta directie. Asa ca este normal sa va intrebati cand anume ar trebui sa schimbati tetinele si biberoanele. 

In primul rand trebuie sa tineti cont de varsta copilului si sa folositi tetinele si biberoanele pe care le recomanda producatorii. Dar chiar si daca tineti cont de asta, ele se uzeaza mult mai repede si trebuie sa le schimbati chiar daca nu treceti de la un nivel la altul.

 

Cand trebuie schimbata tetina?

Verifica tetinele la intervale de 2-3 luni pentru a observa semne de uzura:

 - Laptele curge continuu prin orificiul tetinei cand intorci biberonul cu varful in jos.

- Decolorarea, poate fi un alt semn ca tetina a inceput sa se deterioreze.

- Materialul din care e facuta tetina se subtiaza, e unul din primele semne ale uzurii. Pentru a testa rezistenta unei tetine, trage tare de varf. Aceasta trebuie sa revina la forma originala. Daca ai facut aceasta experienta si tetina nu revine la forma initiala, arunc-o.

- Devine lipicioasa sau se deformeaza.

- Crapaturi, zgarieturi sau rupturi, parti ale tetinei s-ar putea rupe si exista pericolul ca bebelusul sa se inece cu ele.
 

Semne de uzura a sticlei

-    Craparea sau ciobirea, copilul tau s-ar putea taia, zgaria, in orice caz se poate rani intr-o sticla deteriorata.
   

Majoritatea biberoanelor folosite acum sunt din plastic si nu din sticla. Ele se deterioreaza atat de greu, incat nu este rar intalnit cazul in care pot sa treaca de la un bebelus la altul. Cu toate acestea, nu este recomandat, chiar daca biberoanele sunt sterilizate.

Motivul este dat de faptul ca biberoanele din plastic pot sa contina in compozitie substanta bisfenol A, care este periculoasa pentru oameni. Nu toate biberoanele din plastic contin aceasta substanta si, chiar daca o contin, ea este intr-o concentratie mica, nesemnificativa. Folosirea indelungata a biberonului si deteriorarea sa poate insa sa duca la cresterea concentratiei de bisfenol A care ajunge in laptele copilului. 

Tot din aceleasi considerente nu este recomandata nici sterilizarea prea deasa a tetinelor si biberoanelor, preferandu-se ca ele sa fie doar bine spalate la fiecare utilizare si sterilizarea sa se faca numai din cand in cand.

 

Mai multe despre hranirea cu biberonul si ingrijirea tetinelor si sticlelor poti afla de aici.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!