Sari la conținut

Cauze si moduri de prevenire pentru alergii alimentare

Ce sa faci daca banuiesti ca bebelusul  are o reactie alergica?

Raspunsul este asistenta medicala imediata. Caile respiratorii se pot inflama incat sa nu mai permita respiratia.

Odata ce bebelusul a avut o reactie alergica la mancare va trebui sa fii pregatita pentru cazul in care se va mai intampla. Chiar daca prima manifestare nu a fost grava, urmatoarea poate fi severa asa ca trebuie sa te gaseasca pregatita.
 

Care sunt cauzele alergiilor alimentare?

Un bebelus va mosteni tendinta de a fi alergic. De exemplu, daca ai alergie la polen sau animale, bebelusul tau are 30% sanse de a dezvolta, de asemenea, acest tip de alergii sau altele. Aceasta  probabilitate ajunge la 60% cand ambii parinti au alergii.

Este putin probabil ca un bebelus sa aiba o reactie severa de prima data, asta pentru ca e nevoie ca organismul sa fi recunoascut deja substanta pentru a putea reactiona impotriva ei. In mod obisnuit, un bebelus va avea o alergie severa numai dupa ingerarea succesiva a respectivului aliment sau substanta.
 

Moduri de prevenire

Din moment ce alergiile alimentare tind sa fie mostenite, nu le vei putea preveni in intregime dar le poti evita cel putin pana cand bebelusul are mai mult de un an si e mai putin probabil sa faca alergii. Poti face asta, amanand expunerea lui la cei 8 alergeni care sunt responsabili pentru 90% dintre alergiile alimentare: lapte de vaca, oua, cereale, alune, alte tipuri de nuci, soia, peste si fructe de mare. Din moment ce bebelusii  sunt mai putin sensibili la aceste alimente pe masura ce cresc, le vei putea introduce incetul cu incetul in dieta.

Cand bebelusul  va fi destul de mare pentru a putea manca si alimente solide (in jurul varstei de 6 luni), ai grija sa introduci alimentele noi in cantitati mici si sa lasi intre ele un  intervale de cateva zile. Acest lucru este foarte important daca bebelusul a fost alaptat si e posibil sa fi fost expus la mici cantitati de alergeni in timp de luni de zile. Adoptand aceasta metoda pentru introducerea alimentelor noi, vei identifica mult mai usor substantele care provoaca reactii alergice.

Multi copii nu mai sunt alergici la lapte in jurul varstei de 2-3 ani, mai ales daca pana atunci nu li se da  decat hrana pe baza de lapte. La aceasta varsta este indicat sa faci un  nou examen alergologic. Alergiile la alune, peste, fructe de mare, grau si oua e posibil sa se manifeste tot timpul vietii.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!