Sari la conținut

Cum sa pastrezi laptele pompat de la san

Femeile care doresc sa se reintoarca la munca inainte de intarcarea bebelusului, pot stoca laptele pompat de la san pentru ca cei care au grija de bebelus sa i-l poata administra cu biberonul.

Inainte de te intoarce la munca este bine sa iti iei o perioada de 2-3 saptamani in care sa te obisnuiesti cu pompa si sa inveti sa o folosesti cat mai bine. Poti pompa laptele imediat dupa ce bebelusul mananca sau intre mesele acestuia.

Daca practici acasa, vei invata cum functioneaza pompa si in acelasi timp vei incepe sa colectezi si sa stochezi laptele pentru momentul in care vei pleca la munca.

Cat lapte iese?

La inceput nu vei obtine o cantitate prea mare de lapte. Dupa cateva zile de pompat regulat, sanii tai vor incepe sa produca mai mult lapte. De asemenea, cu cat pompezi mai mult lapte, cu atata sanii tai vor produce mai mult. De aceea este necesar sa bei multe lichide pentru a fi hidratata si a permite organismului sa produca indeajuns de mult.

Cat de mult sa pompez?

„Mulgerea” mecanica dureaza aproximativ la fel de mult ca alaptarea, dar cu exercitiu si o pompa buna poti scadea timpul de mulgere la 10-15 minute. Cand esti la munca este indicat sa te mulgi cat mai des, dupa orarul de alaptare sau 15 minute odata la cateva ore. Pentru a-ti mentine ridicata productia de lapte, da-i bebelusului sa suga in plus cand sunteti impreuna. Sau pompeaza sanii dupa ce acesta mananca.

Daca bebelusul va avea nevoie de mai mult?

Exista momente de crestere rapida in care bebelusul va avea nevoie de mai mult lapte decat de obicei. Singura modalitate de a-ti creste productia de lapte este sa alaptezi mai mult sau sa te pompezi mai des.

Cum sa pastrez laptele?
Poti sa stochezi laptele intr-o sticla de plastic sau de sticla cu un dop etans sau intr-o punga sterila care se inchide ermetic. Pastreaza laptele in cantitatile pe care le folosesti in fiecare zi ca sa nu faci risipa. De exemplu, daca bebelusul mananca 130 de ml la o alaptare, pune 130 de ml intr-un recipient.

Unde pastrez laptele?

Raceste laptele intr-un frigider cat mai repede cu putinta. Poti de asemenea congela laptele daca nu il folosesti imediat.

Cat de mult il pot pastra?

  • La temperatura camerei timp de 6 ore.
  • Racit cu pungi de gheata timp de 24 de ore.
  • In spatele frigiderului de la 3 la 8 zile.
  • In congelator pana la 6 luni.

Laptele din frigider arata ciudat. Este vreo problema?

Laptele matern poate varia in culoare. Poate fi albastriu, galben sau maroniu. Este normal pentru laptele matern sa se separe (partile grase merg la suprafata). Scutura sticla si grasimea va intra inapoi in lapte.

Citeste despre secretele laptelui matern.

Cum sa dezghet laptele?

Dezgheata laptele amestecand usor recipientul in apa calda sau punandu-l in frigider inainte sa il foloseti. Nu folosi apa fierbinte ca sa il dezgheti. Nu dezgheta niciodata laptele la microunde. Poate deveni prea fierbinte si va arde gura copilului. In plus, microundele pot distruge proteine sanatoase din lapte.

Poti sa il tii apoi maxim 24 de ore la frigider, dar niciodata sa nu il congelezi din nou.

 

Sursa foto: hepta.ro

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!