Sari la conținut

Patru obiceiuri unde rutina este necesara

Bebelusii si copiii mici au nevoie de rutina si acesta este un lucru bun care face viata tuturor mai usoara. Karen Ruskin, psiholog specializat in psihologia copilului spune ca bebelusii au un sentiment de siguranta atunci cand obiceiurile de fiecare zi devin rutina.

Aici vine rolul parintilor care trebuie sa aiba abilitatea de a-i invata pe cei mici regulile si obiceiurile care fac parte din rutina zilnica.

Trucuri pentru o alimentatie sanatoasa

Mancatul. Din primele zile de viata copilul poate intelege ca atunci cand ii este foame, primeste mancare. Alaptarea la cerere, pentru care pledeaza toti medicii pediatri este cea mai buna cale pentru un stil de viata sanatos. Din regula alaptatului la cererere se naste programul meselor la ore fixe si principiul ca mancarea este o rutina care trebuie indeplinita la momentul potrivit. Este dovedit ca bebelusii care primesc mancare la cerere, sunt cei care nu vor avea probleme de greutate, care inteleg ca trebuie s amanace la masa, ceea ce au in farfurie. 

Jocul cea mai buna modalitate de a creste

Jocul. Poate parea putin ciudat, dar jocul trebuie sa fie o rutina in programul copilului. Acesta incepe cu jocul cu degetele, cu prezenta parintilor care le arata, care ii provoaca si care ii ajuta sa descopere lumea. Cea mai buna cale este aceea de a-l implica pe copil in joc, atunci cand este mai activ. Stimularea copilului prin joc trebuie sa fie o deprindere care sa intre in rutina parintilor. "Jocul trebuie sa fie joc. Nu folosi momentele de joc pentru a-i face educatie, ordine in camera sau a vorbi despre scoala", spune Ruskin.

Baia bebelusului

Baia. Rutina incepe de la nastere. Trebuie sa dovedesti mereu calm, bunavointa si rabdare. Baia este un bun moment de relaxare si stimulare. Masajul babelusului este o continuare fireasca a baii. Rutina baii este cea mai buna cale prin care copilul va deprinde obiceiul ingrijirii personale. Respecta-i temerile, daca acestea exista si ajuta-l cu tact si blandete sa le depaseasca.
 


Reguli pentru un somn sanatos

Somnul. Asociat cu rutina si inclus in programul zilnic, somnul copilului nu o sa fie niciodata o problema. Culca-l mereu cand ii este somn, atunci cand este foarte mic, iar pe masura ce creste impune-i cu blandete si tact programul de somn. Ora de culcare si ora de trezire trebuie sa ramana mereu batute in cuie. Invata-l pe copil ca somunul nu-l lipseste de prezenta parintilor, lasa-l sa inteleaga ca este in siguranta cand doarme si ca somnul este o necesitate in programul lui zilnic.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!