Ce mancaruri mai dat bebelusilor? Parca am intrat intr-o rutina si sunt in pana de idei! Asta mic adora iaurtul si fructele, iar cand vine vorba de supica zici ca are gura lipita cu scotch! Ii mai fac si sosulete, mamaliguta cu branzica....peste...voi?
Răspunsuri
ACELASI LUCRU L-AS PUTEA SPUNE SI EU.BEBELUL MEU ARE 10 LUNI SI DUPA CE AM STAT INTR-O ZI UITANDU-MA IN FRIGIDER, PE DIFERITE REVISTE, AM RENUNTAT LA A MAI CAUTA SI AM DECIS SA II DAU DIN CE GATESC EU, VRAND CU MAARE POFTA SA MANANCE CARTOF PRAJIT. SI I'A PLACUT FOARTE MULT.ACUM RAR II MAI GATESC SEPARAT, II DAU DIN MANCAREA PENTRU NOI, IN CARE AM GRIJA CU SAREA, SI MULTE INGREDIANTE LE AM DE LA BUNICI, CAT MAI BIO CA SA ZIC ASA. SI MANANCA MULT MAI BINE SI CU POFTA
Si asta naut cu ardei si rosii.
Ingrediente pentru 2 adulți și un copil:
- o cană de năut
- 3 ardei capia copți tăiați, dar nu foarte mărunt
- o ceapă medie
- 3 căței de usturoi
- ¾ cană de suc de roșii sau 3 roșii din conservă, tăiate cubulețe
- 1 ½ cană apă
- 1 ½ linguriță de sare sau după gust
- 2 lingurițe boia de ardei iute (opțional, ținând cont și de vârsta copilului – nu mai devreme de 1 an)
- ¼ linguriță de chilli / piper cayenne (opțional, ținând cont și de vârsta copilului – nu mai devreme de 1 an)
- o lingură de pătrunjel verde sau coriandru verde, mărunțit
Ingrediente pentru 2 adulți și un copil:
- o cană de năut
- 3 ardei capia copți tăiați, dar nu foarte mărunt
- o ceapă medie
- 3 căței de usturoi
- ¾ cană de suc de roșii sau 3 roșii din conservă, tăiate cubulețe
- 1 ½ cană apă
- 1 ½ linguriță de sare sau după gust
- 2 lingurițe boia de ardei iute (opțional, ținând cont și de vârsta copilului – nu mai devreme de 1 an)
- ¼ linguriță de chilli / piper cayenne (opțional, ținând cont și de vârsta copilului – nu mai devreme de 1 an)
- o lingură de pătrunjel verde sau coriandru verde, mărunțit
Incearca ciorbita de rosii cu orez ca e de sezon.E tare buna. Pui 400 g apa,
250 g rosii, 1 ardei gras,1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina patrunjel
1 lingura orez, 2 lingurite unt, patrunjel verde sare. 1.Se adauga legumele in apa care clocoteste. Se lasa sa fiaba si se adauga rosiile taiate
2.Cand toate legumele sunt fierte se strecoara zeama. Zarzavatul se paseaza sau se taie cubulete in functie de varsta bebelusului.
3.Se pune din nou la fiert cu orezul.
4.Dupa ce totul este fiert se pune patrunjelul tocat marunt si untul. Se serveste calda.
250 g rosii, 1 ardei gras,1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina patrunjel
1 lingura orez, 2 lingurite unt, patrunjel verde sare. 1.Se adauga legumele in apa care clocoteste. Se lasa sa fiaba si se adauga rosiile taiate
2.Cand toate legumele sunt fierte se strecoara zeama. Zarzavatul se paseaza sau se taie cubulete in functie de varsta bebelusului.
3.Se pune din nou la fiert cu orezul.
4.Dupa ce totul este fiert se pune patrunjelul tocat marunt si untul. Se serveste calda.
Buna mirela , ii mai poti face brocoli sau conopida, incearca un pic de piure de cartofi cu morcovi si carnita pisata care are gust asemanator cu supa . Eu ii mai dadeam pilaf facut separat pentru el ca sa nu contna ceapa A la fiecare mancare care ii faci evita ceapa , asa imi facea si mie baiatu si cand am scos ceapa mi-a mancat aproape orice
pai depinde ce varsta are , Mathias are aproape un an , si am inceput sa-i dau ce gatesc pentru mine!sa stii ca si eu am trecut prin perioada refuzului piureutului de legume , dar i-am dat combinat cu iaurt toate mesele, adica nu un iaurt intreg cat sa simta el gustul, api treptat am scazut si uite asa am reusit sa ii dau sa pape "supita"!zeama simpla cu legume nici nu se atinge,nici nepasat nu papa nimic, nici macar paine inmuiata in ciorba!de curand i-am dat ciorba de rosii , cu un graunte de usturoi crud cu peste, si vreau sa-ti zic , ca a fost super incantat!eu de ex ii pun sare in mancare, ulei , daca nu am ceva proaspat facut pt mine, daca fac mancare 2-3 zile ii dau de la mine , doar ca ii combin carnita si uneori mai adaug altceva, gen un cartof o zi, alta zi, usturoi, alta zi ii fac fara carne ci cu ou, eu i-am dat si ciuperci, s.a.m.d. acum depinde de cum ilsimti tupe bebe, eu am stiut ca Mathias nu va face alergii mai ales ca nu avem asa ceva in familie!
Buna!
Eu sunt printre mamicile norocoase care au un bebe "papa tot" ! Ii place la nebunie ciorbita cu bors,piure de cartofi cu sfecla,carne de vitel si morcov,ardei umplut cu carne de curcan,spanac cu ou,peste(dar simplu,nu in amestec cu altceva),chiftelute de dovlecei cu branza coapte la cuptor(sunt o bunatate),piure de cartofi cu brocoli si branza calcica,orez cu lapte,fructe in amestec cu hrisca,quinoa cu mar si un praf de scortisoara,sau quinoa in forma de pilaf(cu morcov,ceapa).
Eu sunt printre mamicile norocoase care au un bebe "papa tot" ! Ii place la nebunie ciorbita cu bors,piure de cartofi cu sfecla,carne de vitel si morcov,ardei umplut cu carne de curcan,spanac cu ou,peste(dar simplu,nu in amestec cu altceva),chiftelute de dovlecei cu branza coapte la cuptor(sunt o bunatate),piure de cartofi cu brocoli si branza calcica,orez cu lapte,fructe in amestec cu hrisca,quinoa cu mar si un praf de scortisoara,sau quinoa in forma de pilaf(cu morcov,ceapa).
Am uitat sa specific ca bebe are 8 luni si jumatate,dar nu i-am dat mancare asa cum scrie la carte.Eu i-am dat un pic din toate,chiar si albus de ou(se zice ca e alergenic) dar am avut norocul ca pe bebe nu l-a afectat nici un aliment pana acum .
Am o reteta delicioasa.Sparanghel in sos de rosii.Incearco sa vezi ce buna e .
Ingrediente:
- 1 legătură de sparanghel
- 3 căţei de usturoi
- 1 roşie sau 1/4 pahar de pastă de tomate de casă
- 1 ardei capia roşu
- 1 portocală sau 2 mandarine
- 3 linguri de ulei de măsline
- puţină pudră curry
- puţină sare
- piper (opțional)
- pătrunjel sau susan
Mod de preparare:
Sparanghelul se taie în două pe lungime şi se aşează într-o tavă de ceramică (poate fi folosit crud sau fiert).
Separat se pun în blender ardeiul curăţat de seminţe, usturoiul, portocala curăţată, pudra de curry, sarea, piperul şi uleiul, şi se mixează. În sosul obţinut se adaugă roşia tocată şi se toarnă peste sparanghel.
Se introduce în cuptor la temperatura minimă și se lasă timp de 4-6 ore cu uşa puţin întredeschisă. La final se poate orna cu pătrunjel sau susan.
Ingrediente:
- 1 legătură de sparanghel
- 3 căţei de usturoi
- 1 roşie sau 1/4 pahar de pastă de tomate de casă
- 1 ardei capia roşu
- 1 portocală sau 2 mandarine
- 3 linguri de ulei de măsline
- puţină pudră curry
- puţină sare
- piper (opțional)
- pătrunjel sau susan
Mod de preparare:
Sparanghelul se taie în două pe lungime şi se aşează într-o tavă de ceramică (poate fi folosit crud sau fiert).
Separat se pun în blender ardeiul curăţat de seminţe, usturoiul, portocala curăţată, pudra de curry, sarea, piperul şi uleiul, şi se mixează. În sosul obţinut se adaugă roşia tocată şi se toarnă peste sparanghel.
Se introduce în cuptor la temperatura minimă și se lasă timp de 4-6 ore cu uşa puţin întredeschisă. La final se poate orna cu pătrunjel sau susan.
Mod de preparare:
Puneți năutul în apă la înmuiat înainte de a-l găti, pentru cel puțin 12 ore. Înainte de preparare, apa în care ați înmuiat năutul se aruncă.
Năutul fierbe în aproximativ 1h ½ într-o oală obișnuită, sau în 45 de minute în oală sub presiune. Eventualul exces de lichid rămas dupa fierbere se aruncă.
Se taie mărunt ceapa, la fel și usturoiul. Le înăbușim împreună în puțină apă, timp de 5 minute. Peste amestecul de ceapă și usturoi adăugăm năutul fiert, ardeii copți, apa, boiaua și sucul de roșii. Fierbem 10 minute, pentru a obține o mâncare mai legată.
Adăugăm chilli, sarea și pătrunjelul, amestecăm și închidem focul
Puneți năutul în apă la înmuiat înainte de a-l găti, pentru cel puțin 12 ore. Înainte de preparare, apa în care ați înmuiat năutul se aruncă.
Năutul fierbe în aproximativ 1h ½ într-o oală obișnuită, sau în 45 de minute în oală sub presiune. Eventualul exces de lichid rămas dupa fierbere se aruncă.
Se taie mărunt ceapa, la fel și usturoiul. Le înăbușim împreună în puțină apă, timp de 5 minute. Peste amestecul de ceapă și usturoi adăugăm năutul fiert, ardeii copți, apa, boiaua și sucul de roșii. Fierbem 10 minute, pentru a obține o mâncare mai legată.
Adăugăm chilli, sarea și pătrunjelul, amestecăm și închidem focul
Multumesc mult. Asta cu naut am facuto azi,e foarte buna!
Pfff,la noi e tocmai invers,la mancare nu prea face figuri desi sunt chestii care nu i plac si pace,in schimb cu fructele si iaurtul avem o foarte mare problema,de multe ori fac mancare degeaba...De obicei ma gandesc pe loc ce-i prepar,ciorbitele le fac sa le am pregatite,si eu simt nevoia sa-i mai fac si altceva dar vad ca de cate ori incerc cate ceva nou nu prea cadem de acord:)))in schimb,mancarea noastra i se pare delicioasa si dacase poate ii dau si lui...am renuntat si noi la condimente si alte minuni tocmai din cauza asta,cred ca e f bine oricum
Si ca fel princilal un.pireut cu conopida, dovlecel si fasole verde.
1 fir de telina
1 pastaie de fasole verde
2-3 buchetele de conopida
1 cartof
1/4 dovlecel
1. Se curata de coaja cartoful, dovlecelul. Se taie in cubulete
2. Se adauga fasolea verde si buchetelele de conopida
3. Se lasa sa fiarba 40 min dupa care se paseaza prin blender pentru bebelusii sub 1 an
1 fir de telina
1 pastaie de fasole verde
2-3 buchetele de conopida
1 cartof
1/4 dovlecel
1. Se curata de coaja cartoful, dovlecelul. Se taie in cubulete
2. Se adauga fasolea verde si buchetelele de conopida
3. Se lasa sa fiarba 40 min dupa care se paseaza prin blender pentru bebelusii sub 1 an
Buna,
Eu ii fac ceva sanatos si care ii place de fiecare data fetitei mele:ficatei cu rosii proaspete si cu usturoi,langa un piureu de cartofi,super sanatos si gustos si repede de facut:sotezi in unt ficatelul adaugi rosiile taiate marunt si decojite,lasi sa se fiarba bine sub capac si la final adaugi usturoiul...a mea mamanca de rupe
Eu ii fac ceva sanatos si care ii place de fiecare data fetitei mele:ficatei cu rosii proaspete si cu usturoi,langa un piureu de cartofi,super sanatos si gustos si repede de facut:sotezi in unt ficatelul adaugi rosiile taiate marunt si decojite,lasi sa se fiarba bine sub capac si la final adaugi usturoiul...a mea mamanca de rupe
Trimite răspunsul la întrebare