Un preparat delicios și sănătos, care se poate introduce în alimentația bebelușului începând de la 10 luni. După aceeași rețetă se poate prepara şi mămăliguţa de mei, în loc de mălai.
Ingrediente:
100 ml apă
250 ml lapte integral sau lapte praf
3 linguri mălai
2 linguri brânzică de vaci
1 linguriţă unt
1 linguriţă smântână
►Citește și Ananas cu măr şi cartof copt pentru bebeluşi (de la 8 luni)
Mod de preparare:
Se pune la fiert apă şi laptele. După vârsta de 1 an, se adaugă şi un praf de sare. Când începe să clocotească se adăugă "în ploaie" mălaiul, amestecând mereu pentru a evita cocoloaşele. Se fierbe la foc mic aproximativ 20 minute. La final se ia vasul de pe foc, se adăugă brânză, untul şi smântână în mămăligă. Se omogenizează şi se acoperă vasul până se răceşte puţin. O rețetă rcomandată mai laes pentru masa de seară.
Sursa: yummly.com