Mi-a plăcut tare mult această combinaţie inedită şi dulce, mai ales pentru că am putut mânca toţi din ea, de la mic la mare.
În varianta pentru micul dejun, am adăugat compoziţiei bobițe de afine, cereale, stafide şi nucă de cocos.
În varianta de diversificare, am lăsat pireul ca atare.
De ce am vrut neapărat să pun pe masă sfeclă?
În primul rând, pentru că îmi place să gătesc de sezon şi să găsesc soluţii pentru a integra în meniul zilnic tot ce se găseşte pe tarabă ţăranilor din piaţă.
Apoi, şi mai ales!, pentru ca sfecla este un super-aliment. Sfecla este o sursă excelentă de acid folic, este bogată în fibre, potasiu şi ajuta la detoxifierea ficatului.
Fibrele prezente în sfecla cresc enzimele antioxidante din organism, dar şi numărul de celule albe.
►Citește și despre Amaranth cu afine.
În diversificare, recomandările pentru introducerea sfeclei variază în funcţie de obiceiuri culinare şi culturale. În numeroase zone din lume, sfecla este introdusă de la 6 luni, dar în altele se recomandă abia după 8 luni.
Reţeta este simplă: fierbeţi înainte sfecla şi amestecaţi-o cu o cantitate aproximativ egală de banane. Folosiţi robotul de bucătărie pentru a obţine o pastă cremoasă.
Citește mai mult pe www.amanicolae.ro!