Un mic festin pentru bebelusii aflati in prima etapa a diversificarii: piure de spanac cu mere si afine. Despre beneficiile nutritionale nici nu mai pomenesc, pentru ca ascoiere intre spanac, mere si afine vorbeste de la sine. In plus spanacul nu se simte, asa ca cei mici nu vor stramba din nas.
Reteta este ideala pentru copiii de 6-8 luni.
Ingrediente: 1 cana de afine congelate, un mar mare, din cele galbene (il poti inlocui cu jumatate de banana coapta bine), o cescuta de apa plata, 5-8 gheme de spanac congelat sau 150-200 d egrame de frunze proasptete.
Preparare:
►Firebe spanacul in abur pentru cateva minute (5-7 minute).
►Pune impreuna afinele zdrobite si marul, dat prin razatoarea mare, impreuna cu frunzele de spanac deja fierte. Adauga apa si fierbe totul pentru 10 minute dupa ce incepe sa clocoteasca, intr-un vas mic, cu capac, la foc moale.
►Pune totul in blender si omogenizeaza.
►Pune sau nu apa, pana ajunge la consistenta preferata de copilul tau.
- Daca folosesti banana, aceasta nu trebuie fiarta si se pune direct in blender peste afine si spanac.
- Ce ramane se poate congela in pachetele mici si se pastreaza congelat timp de 3 luni.
- Poti adauga in piure faina de orez instant pentru o masa mai consistenta.