Azi se face anul. Cel mai frumos şi mai plin an al meu, un an în care am învăţat cât într-o viaţă – am învăţat despre mine, despre limitele mele, despre organismul meu, dar am învăţat multe şi despre alţii, mai ales despre cum e să încerci să înţelegi şi să înveţi să respecţi o nouă viaţă.
(...)
Azi este ziua Nataliei şi de ceva vreme mă tot gândeam ce tortulet să îi fac să fie bun pentru ea. Pentru că noi am ales să sărbătorim în trei şi tortul să fie pentru Natalia, că doar ea e sărbătorită, a trebuit să gândesc o reţetă cu ingredientele pe care ea deja le-a consumat şi evident fără zahăr!
După ce am oscilat între diverse forme de cheesecake am ajuns la varianta de mai jos :
Ingrediente pentru tort:
400 gr făină
1 linguriţă scorţişoară
2 – 3 linguriţe pudră de carob
1/2 linguriţă praf de copt
2 ouă
100 gr unt
2 banane
Crema
400 gr brânză
2 linguri de pastă de sfeclă (sfecla fiartă şi pasata)
sucul de la o mandarină
Mod de prepare:
Am bătut untul (la temperatura camerei) cu ouăle şi când am obţinut o pastă pufoasă, am adăugat bananele pasate.
Într-un bol separat amestecasem faină, scorţişoară, carobul şi praful de copt şi le-am încorporat treptat în amestecul de mai sus.
Am pus aluatul într-un vas rotund cu pereţii tapetaţi cu puţin unt şi am dat la cuptor pentru aproape o oră (testaţi neapărat aluatul cu scobitoarea să vă asiguraţi că s-a copt bine).
Am scos din cuptor prăjitura şi am lăsat-o să se răcească. Am tait-o apoi pe jumătate şi am adăugat crema.
Brânză (la temperatura camerei) am bătut-o bine până a devenit pufoasă. Am adăugat sucul de la mandarină şi sfecla pasată. Sfecla nu se simte în cremă! Să nu vă fie teamă de ea – este doar un minunat colorant natural.
Tortulețul a fost testat înainte cu degetele şi apoi Natalia s-a înfruptat din el în voie.
Citește mai mult pe www.amanicolae.ro!