O rețetă delicioasă, care îi va cuceri pe cei mici datorită gustului dulceag al păstârnacului și care se poate tranforma într-un răsfăț culinar și pentru cei mari!
Păstârnacul conţine vitamina A, C, B1, B2, folaţi, acid folic, săruri minerale şi oligoelemente de potasiu, fier, calciu, cupru, brom, iod, uleiuri volatile, terpene, pinene, apeină, lignină, zaharuri, amidon şi fibre.
Citește și despre Vitaminele in alimentatia copiilor mici.
Gustul dulceag şi aroma plăcută a făcut ca această legumă să fie nelipsită în bucătăria tradiţională românească: fie consumată în salate în stare crudă, fie preparată în vapori de apă, fie dă consistenţă şi savoare supelor şi ciorbelor. Iar bebelușii îl adoră!
Iată o rețetă delicioasă de supă de păstârnac cu pătrunjel, pe care bebelușii o pot consuma începând de la 7 luni.
Ingrediente:
1 dovlecel
3-4 căţei de usturoi
1 ceapă
600g păstârnac
100 ml lapte
4 frunze de dafin
pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă şi se taie păstârnacul în cuburi (dacă mijlocul este aţos se îndepărtează). Se procedează la fel şi cu dovlecelul și ceapa, iar căţeii de usturoi se zdrobesc cu lama cuţitului. Toate acestea se pun la fiert împreună cu frunzele de dafin, sarea şi puţin piper (opţional – sarea și piperul se folosesc doar pentru copiii mai mari de un an).
Când sunt fierte legumele, se scurge lichidul rezultat, care se păstrează pentru a subţia supa. Se pun toate legumele într-un blender, se mixează, iar apoi se adaugă laptele şi 100 ml din supa de legume păstrată. La sfârșit, se pune pătrunjelul tocat.