Sari la conținut

Copiii si internetul

Vezi gGalerie foto

Statisticile arata ca segmentul de varsta cel mai vulnerabil la pericolele pe care le include accesul la internet este cel cuprins intre 8 si 15 ani. La opt ani stiu sa scrie si sa citeasca si si-au insusit temeinic limbajul comunicarii virtuale. Cei mai multi dintre ei au conturi de e-mail, adrese de mess si sunt indemnati chiar de profesori sa utilizeze internetul ca sursa de documentare si informare.

Daca accesul la informatii si capaciteatea de a avea acces la informatii este o lectie binevenita, in paralel copiii se expun unor potentiale pericole, asupa carora parintii trebuie sa vegheze cu mare atentie, dar si cu dicernamant.

A interzice unui copil accesul la internet este o mare gresala. Ceea ce trebuie sa faca parintii este sa-i invete sa foloseasca internetul si, mai ales, sa se protejeze singuri.

Statisticile arata ca in acest interval de varsta copiii dau foarte usor unor necunoascuti adresa de mail, datele lor personale, adresa, dar si fotografii si detalii despre viata lor. Toate acestea ii fac vulnerabili. Peste 70 la suta din copiii care folosesc internetul au dat unor necunoscuti detalii despre parintii lor, iar 27% s-au angajat in discutii cu necunoscuti. Tot statisticile arata ca nici adultii nu sunt mai vigilenti.

Iata cateva solutii prin care iti poti proteja copiii de riscurile inevitabile asociate navigarii pe internet:

  • Instaleaza un soft care sa limiteze accesul copilului tau pe anumite site-uri. Este foarte util si iti poate indica cu precize unde a navigat acesta.
  • Invata-l ce anume informatii pot fi publicate si care nu.
  • Creaza-i tu contul de e-mail, pentru ca in felul acesta copilul o sa fie protejat. Toate sistemele de e-mail iau in calcul varsta reala a utilizatorului.
  • Nu-l spiona, pentru ca o sa aiba tendinta sa se ascunda. Dureaza cateva minute crearea unei noi adrese de mail unde varsta utilizatorului sa aiba 22 de ani, nu 12 cat are in fapt fiica ta!
  • Copiii au acces foarte usor la comunicare pe net, pe telefoanele mobile, iar aici sistemele de siguranta si protectie sunt limitate. Deci atentie si multa grija, recomanda Femme actuel!

Una peste alta internetul este util si necesar, chiar si copiilor, dar numai vigilenta, atentia si graija parintilor il fac un loc sigur.

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!