Ma numesc Doina si am un baiat de 14 ani care de la varsta de 4 ani joaca fotbal la Clubul De Fotbal Sport Team Bucuresti. Un club care ofera o baza sportiva moderna, cu multiple terenuri sintetice si de iarba (acoperite & incalzite pe timpul iernii) pentru antrenament si separat pentru meciuri oficiale.Transport asigurat tur-retur. Antrenamente moderne si interactive efectuate de profesori acreditati de catre Ministerul Educatiei si Sporturilor.
In aceasta vara am vrut si eu, ca parinte sa merg in cantonament cu fiul meu. Sincer i-mi faceam tot felul de scenarii, cum ar fi qacolo, imi imaginam totul ca o joaca de copil aceste cantonamente, dar am avut marea surpriza sa constat ca fiecare detaliu era bine pus la punct.
Cantonamentul a durat 10 zile : program strict, acelasi meniu in fiecare zi, multa munca, multa oboseala, toate pentru pregatirea necesara dinaintea primului campionat.
Dupa cum ziceam mai sus, programul a fost sever:
7-00 : Trezire
7-30 : Micul Dejun : 50g muschi file(5-6 felii) cu 100g cascaval(2-3 felii),branza topita(2 cuburi), 2-3 cani de ceai, unt si gem (ajungea cam de 2 felii) si logic, paine.
De la 8-00 pana la 9-00 odihna
9-30 : Antrenamentul de dimineata fara minge: mergeam in padure, alergam in medie 10 km/zi . Nu va dati seama ce greu putea sa fie! Panta era foarte inclinata si o tura de padure avea 1300 m.
12-00 : Ajungeau in camera, faceau dus, isi aranjau echipamentul.
13-00 : Masa de pranz: felul 1- 2-3 polonice de ciorba/bors de legume cu taietei; felul 2- 250g pulpa de porc la gratar(era cam mare) cu garnitura pilaf de orez, cartofi piure sau cartofi natur si cu salata de varza. Desert: o ciocolata de fiecare copil care trebuia mancata si o apa plata de 2l la fiecare masa (4 pers la masa).
intre 13-30 si 16-00 : Somn obligatoriu.
16-30 : Antrenamentul de dupa-amiaza : 1h cu mingea dupa care 1h de forta. In aceasta ora de forta se fac exercitii statice: vreo 150 genoflexiuni, 150 genoflexiuni cu saritura, 150 abdomene, vreo 30-50 flotari, plus alte exercitii foarte grele , toate, folositoare dezvoltarii masei musculare.
18-00 : Veneau de la antrenament, acelasi program: dus, dadeau pe gat 2 l de apa…
19-00 : Cina. Felul 1 aveau gris cu lapte sau lapte cu orez sau mamaliga cu branza si smantana. Felul 2(idem pranz)- 250g pulpa de porc la gratar(era cam mare) cu garnitura pilaf de orez, cartofi piure sau cartofi natur si cu salata de varza. Desert aveam 2 cornuri 7 Days sau 2 prajituri 7 Days.
19-45 : Program liber pana la culcare. Ori mergeau la biserica ori mergeau in plimbare pana la magazinul din sat, trebuia ca la ora 21-00 sa fie in camere. Unii ramaneau in camere, isi mai spalau haine, altii isi stergeau ghetele. Cateva camere erau loc de taifas pana la ora de culcare. Povesteau cu totii diferite intamplari, radeau… La ora 21-30 trebuia sa fie lumina stinsa si toata lumea in pat. Venea si ii verifica domnul profesor de vreo 2 ori pe seara.
A doua zi, acelasi program monoton. Va imaginati ce inseamna ca timp de 10 zile sa mananci aceeasi mancare, sa te culci la 21-30 sau sa alergi 10 km? Este greu, dar daca vrei sa ajungi fotbalist, te supui la tot si te indrepti spre fotbal.
Programul trebuia respectat, altfel iesea rau. De pilda, intr-o seara, in 2 camere, la ora 21 nu erau cativa copii. Ce s-a intamplat? “Hai baietii! Echiparea si afara la antrenament!” - Au iesit in fata incintei unde stateam si au bagat 5 serii cate 50 genoflexiuni si 5 serii a cate 40 genoflexiuni cu saritura. Sa vezi cum dormeau dupa…
Prin urmare, de atunci chiar nu mai iau ca o joaca antrenamentele lui. Cu toate ca a fost foarte greu din punctul meu de vedere, pentru el sigur va ramane o amintire de neuitat.
Textul participa la concursul 'O experienta de neuitat a acestei veri'. Daca vrei si tu sa castigi bilete la concertul Violetta Live din septembrie participa la concurs.
- Tags:
- fotbal
- sport
- cantonament
- tabere
Articole relationate
Amenoreea: Când lipsa menstruației poate fi un semn al sarcinii sau al altor probleme
Lipsa menstruației, cunoscută și sub denumirea de amenoree, este un simptom care poate avea multiple cauze. Deși primul gând al multor femei atunci când menstruația...
Cele mai comune greșeli în achizițiile pentru bebeluș și cum să le eviți
Așteptarea unui bebeluș este o perioadă încărcată de emoții și entuziasm, dar poate aduce și un val de incertitudini legate de achizițiile necesare. Alegerea...
Prima țară care va interzice accesul copiilor sub 16 ani pe rețelele sociale. „Răul trebuie atenuat”
Guvernul Australiei a anunțat că va interzice accesul copiilor sub 16 ani pe rețelele sociale. Proiectul de lege, care urmează să fie depus în parlament săptămâna...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu