Inca din primii ani de viata va trebui sa duceti copilul la dentist. El va va da cateva sfaturi referitoare la igiena buco-dentara, pentru a favoriza sanatatea viitorilor dinti ai copilului dumneavoastra.
Ce dentist alegem?
Incepeti prin a va intreba prietenii. Poate ca au gasit pentru copiii lor un dentist de care sunt multumiti. Intrebati-l chiar si pe dentistul dumneavoastra daca ingrijeste si daca ii place sa ingrijeasca si copiii. In caz contrar, va sti sa va indrume catre un coleg pedodontist. Acestia au urmat un curs post-universitar specializat in tratamentul copiilor. Ei le ofera ingrijiri adaptate, pline de bunatate. Jucarii si carti vor fi puse la dispozitia copiilor in sala de asteptare.
Din pacate, chiar daca din ce in ce mai multi dentisti opteaza pentru aceasta specializare, este destul de greu sa gasesti o lista a lor.
De la ce varsta?
Prima consultatie
Ideal, aceasta ar trebui sa aiba loc intre 6 luni si un an. Cu aceasta ocazie veti primi indrumari privind igiena dintilor si a gurii si privind alimentatia, pentru o buna sanatate a dintilor. Va va informa despre aparitia dintilor si manifestarile acesteia.
A doua vizita
Daca nu sunt probleme, a doua vizita se poate efectua pe la varsta de 2-3 ani, atunci cand dintii de lapte sunt aproape toti la locul lor. De fapt, chiar daca soarta lor este sa cada, este bine sa nu-i neglijati. Joaca un rol important pentru calitatea dentitiei definitive.
Si apoi?
Vizitele la dentist ar trebui sa aiba loc o data la 6 luni sau mai des, daca exista un caz patologic sau un traumatism. Intrarea in scoala primara va fi ocazia sa supravegheati primul molar permanent sau “dintele de 6 ani”.Acesta da indicatii asupra dentitiei ce urmeaza sa apara.
Pregatirea primei vizite
Multi adulti merg la dentist de-a-ndaratelea. Poate chiar dumneavoastra sunteti unul dintre ei, dar nu trebuie ca experientele dumneavoastra sa le influenteze pe cele ale copilului.Trebuie sa-l conduceti la dentist, la fel de simplu ca si cum ati merge sa-i cumparati pantofi. Astfel, copilul nu va percepe apasarea si vizita nu va avea decat sa decurga bine.
De exemplu, evitati remarci precum:” daca nu te speli pe dinti, te duc la dentist”, care nu pot decat sa-i faca teama…
Articole relationate
Garderoba bebelușului la zăpadă: cum să îți protejezi micuțul în zilele reci de iarnă
Zăpada aduce bucurie și magie în sezonul rece, dar, pentru părinți, vine și cu provocarea de a-și îmbrăca bebelușul corect pentru vremea rece. Pielea delicată...
Copil de doar 1 an, bătut cu bestialitate de mama lui, în pătuț. A fost reclamată de tatăl copilului
Scene cutremurătoare s-au petrecut într-o casă din Chișinău. Un copil de doar 1 an și 2 luni a fost victima unui act de violență extremă din partea propriei mame....
Cum îți ajuți copilul de grădiniță să memoreze mai ușor poeziile pentru serbare
Memorarea unei poezii poate părea o provocare pentru un copil de grădiniță, dar cu abordarea potrivită, procesul poate deveni o experiență distractivă și plină de...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu