Sari la conținut

10 idei simple pentru sanatate

Daca a manca fructe si legume este temelia alimentatiei, la aceasta adauga alte 10 idei simple pentru sanatate. Aplica constant aceasta filozofie de viata pentru copilul tau si pentru tine, iar transformarile pozitive nu vor intarzia sa apara.

1. Mananca cat mai putin zahar! Cei mai multi dintre copii primesc 16% din calorii lor totale din de zaharuri adaugate, ceea ce inseamna circa 10 lingurite de zahar pe zi, ceea ce este enorm! Adaosul in exces de zahar, care exista in sucuri si bauturi acidulate, in dulciurile din comert, dar si in preparatele din comert este legata de obezitate, boli cronice, probleme de comportament si multe altele. Doat 5% din caloriile zilnice trebuie sa provina din dulciuri si zahar. Cel putin asa este ideal.
 

 2. Jumatate din fiecare masa trebuie sa fie reprezentata din fructe si legume. Cresterea consumului de fructe si legume in toate formele lor, cat mai variate a fost legata de o imunitate puternica, incidenta mai mica de cancer, greutate mai mica si o satre generala mai buna. Copiii care mananca fructe si legume la fiecare masa au suficiente fibre, suficienti nutrienti, alimente cu un continut scazut de calorii.

Prea multa sare!

 3. Mananca o varietate cat mai mare de proteine. Proteinele sunt vitale pentru creierul copiilor si pentru organismele in dezvoltare. Dar proteine nu inseamna doar carne de pui! Proteine inseamna fructe de mare, carne de pasare, carne de vita macra, oua, lactate, fasole, mazare, nuci, seminte si peste, toate trebui sa fie toate incluse in dieta unui copil.
 

4. Include o data pe saptamana peste in dieta copilului. Peste este sursa principala de omega-3 si grasimi cum este DHA, esentiala pentru dezvoltarea creierului. In plus, omega-3 este reducerea inflamatiilor la copii cu astm bronsic, artrita si eczeme. Consumul redus de omega 3 este comuna copiilor cu probleme de comportament.

10 trucuri pentru ca micutul tau sa evite zaharul

 5. Alege cereale integrale. Renunta la cereale rafinate. Exista alternative delicioase la fiecare alimentare rafinat. Orezul brun, paine integrala din grau si pastele integrale sunt mai gustoase si mai sanatose decat cele rafinate.
 

6. Imparte aportul de alimente in 4 mese pe zi. Copiii care rontaie cate ceva toata ziua nu au pofta de mancare si nici interes pentru alimente noi. Senzatia de foame a copilului trebuie incurajata. Asta inseamna ca este ideal ca un copil sa manance doar la masa. A manca la masa inseamna ca mancarea din farfurie o sa fie mai gustoasa, ca placerea de a manca mancare sanatoasa este mai mare.
 


Minerale esentiale pentru copii

 7. Limiteaza aportul de sodiu. Copiii ar trebui să manance mai putin de 1500 mg de sodiu pe zi, adica, in total mai putin de o jumatate de lingurita de sare pe zi (inclusiv sarea din cereale, pane si alte alimente). Prea mult sodiu creste riscul de hipertensiune arteriala, accident vascular cerebral, boli de inima, boli de rinichi.
 

8. Limiteaza alimentele procesate. Alimentele procesate sunt orice alimente pe care le gasiti ambalate. Contin prea multe chimicale, coloranti, conservanti alimentari, grasimi adaugate, prea mult zahar si prea multa sare. Principiul este simplu: nu manca ce nu se pastreaza la rece! Alimentele procesate duc la obezitate si la sanatate precara.

Somnul insuficient duce la obezitate

 9. Bea apa! Apa este vitala pentru copii. Elimina complet din dieta copilului bauturile indulcite cu zahar.
 10. Dormi bine si jucati-va! Cand cei mici se joaca in aer liber, in fapt fac miscare. Jocul ii ajuta sa-si construiasca imagine de sine, sa doarma bine si sa creasca frumos. Este ideal ca un copil s apetreaca in aer liber circa 2-3 ore in fiecare zi.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!