Nu mai fac clasica introducere. Stiu ca iti doresti sa slabesti dupa nastere, repede, sanatos si frumos.
In plus stiu ca te gandesti ca dieta trebuie sa fie sanatoasa.
Dieta cu proteine este cea mai buna dieta dupa nastere si o solutie buna pentru ca te ajuta sa scapi de chinuitoarea senzatie de foame care apare dupa masa bebeluslui, pentru ca noi avem un truc simplu si bun: gustarea inaintea mesei bebelusului.
Dieta are trei reguli fundamentale:
- Alapteaza in cursul dietei. Ajuta dieta si potenteaza eficienta acesteia.
- Respecta dieta pe o perioada de 3-5 luni. Fa zilnic cel putin 30 de minute de miscare (plimbarea bebelusului, curatenia in casa, joaca cu bebelusul, sau pur si simplu cateva exercitii fizice dimineata).
- Dieta nu poate incepe mai devreme de doua luni dupa nasterea bebeluslui.
Dieta cu proteine este una dintre cele mai comode cure de slabire si asta pentru ca, in aceasta dieta, chinul senzatiei de foame aproape ca nu exista. Avantajul dietei este acela ca proteinele sunt substantele nutritive de baza, fundamental necesare pentru dezvoltarea si functionarea organismului. Dieta bogata in proteine beneficiaza de un mare avantaj. Proteinele consuma cele mai multe calorii pentru arderea si procesarea lor. In consecinta, o alimentatie bogata in proteine activeaza metabolismul si stimuleaza arderile de grasimi.
Un alt avantaj al dietei cu proteine este faptul ca asigura o slabire fumosa, constanta , care nu-ti aduce nici un fel de prejuditii nutritionale, nu te demineralizeaza si nu te stoarce de vitamine. Dieta este o dieta din categoria celor disociate, bazata pe consumul de alimente bogate in proteine si pe consumul d ecarne, stiut fiind ca aceasta "consuma" cele mai multe calorii in cursul digestiei, comparativ cu alte alimente.
Rezultatele dietei sunt vizibile in cateva saptamani (3-4 saptamani). Un beneficiu este faptul ca protinele au proprietatea de a "taia foamea". Pierderea in greutate variaza de la o persoana la alta si se realizeaza prin reducerea substantiala a depozitelor de grasimi. Dieta exclude dulciurile si alcoolul, dar in replica nu contabilizeaza strict numarul de calorii ingerate, alimentele permise putand fi consumate in "orice cantitate".
Mananca si slabeste
Dieta proteica are un plan in patru etape.
Prima etapa exclude complet pastele fainoase, painea alba, cerealele rafinate si dulciurile si accepta consumul de grasimi sanatoase. Consumul de fructe si legume este redus, dar sunt permise: merele, portocale. avocado (pentru calitatea lui de fruct bogat in grasimi sanatose), lamaia, fasolea boabe, nautul, lintea si legumele verzi (fasolea verde, broccoli, salata verde), telina si rosiile. Este important ca in aceasta perioada consumul de lichide sa fie de cel putin un 1,5-2 litri de apa pe zi sau sucuri de fructe si legume (preparate in casa) si obligatoriu indoite cu apa.
Etapa a doua permite aportul de legume si fructe (cele mentionate anterior), la care se adauga o banana de doua ori pe saptamana, dar mentine interdictia in ceea ce priveste dulciurile si orice fel de zahar sau cereale rafinate. Este si ramane interzis cartoful, panea alba, orezul alb. Aceasta este etapa in care pierderea in greutate este evidenta, constanta si continua. Trebuie sa bei cel putin 1,5 litri de lichide pe zi. Aceasta este cea in care metabolismul consuma grasime doar din rezervele proprii ale organismului.
Cinci trucuri ca sa slabesti dupa nastere
Etapa a treia este faza de tranzitie, in care este permisa reintroducerea in alimentatie a tuturor fructelor si legumelor.
Etapa a patra, denumita si faza de stabilizare perioada in care se revine la alimentatia normala, respectand principiile alimentatiei sanatoase, concomitent cu un consum scazut de glucide.
Dintre alimentele indicate in dieta cele mai bune sunt lactate degresate. Alege iaurt, branza sau lapte degresat. Uita de iaurturile indulcite si de cele cu fructe. Sunt binevenite fructele cu coaja lemnoasa si fructele uscate bogate in proteine, fibre, carbohidrati si grasimi esentiale. Cele mai bune: nucile si migdalele.
- In ceea ce priveste carnea este de preferat sa consumi carne de pui, vita (o data pe saptamana), peste (de doua ori pe saptamana), curcan. Sunt binevenite ciupercile, telemeaua slaba, laptele degresat, ouale (4-5 pe saptamana).
- In ceea ce priveste legumele sunt preferate cele verzi, cu sau fara frunze: mazarea, fasolea verde, varza, dovleceii, spanacul, sparanghelul, salata.
Un meniu tip arata in felul urmator: la micul dejun doua albusuri de ou sau un ou intreg, doua felii de paine din cereale integrale, un fruct si o ceasca de cafea sau ceai fara zahar. Pentru pranz carne de pui cat palma si o salata mare plus o portie mare de fasole verde inabusita cu ulei de masline si suc de lamaie, iar la cina o supa de pui cu legume, o bucata de carne de pui sau peste si o salata verde mare.
Dieta se respecta pentru un interval de maximum trei luni de zile. Este foarte important ca revenirea la alimentatia normala sa se faca treptat, iar regimul de viata sanatosa sa fie pastrat si dupa ce dieta cu proteine si-a atins obiectivul.
In ceea ce priveste gustarile inainte de masa bebeluslului cele mai bune alegeri sunt: un iaurt simplu, un mar, un pahar de suc, o felie de telemea, o mana d emigdale sau o jumatate de avocado cu putina lamaie.
In zilele urmatoare voi reveni cu un meniu defalcat pentru fiecare perioada de dieta si cu retete simple si gustoase, care se fac repede.