Sari la conținut

Dieta cu supa (dieta dupa nastere)

Pot sa va marturisesc ca dieta cu supa a fost dieta pe care am incercat-o pe propria mea piele, dupa nastere, si a fost extrem de eficienta. Am ales special dieta cu supa pentru ca are cateva avantaje ce corespund cu necesitatile nutritive ale femeilor care alapteaza. Printre avantaje se numara faptul ca in cursul dietei cu supa nu-ti este foame, te pastrezi foarte bine hidratata, iar aportul de proteine, vitamine si minerale acopera necesarul.

Dieta cu supa accepta consumul de supa, in toate formele, atata vreme cat este facuta din legume. Este permis consumul de carne fiarta, dar separat, nu in supa.

Scaderea in greutate este semnificativa in primele doua saptamani, intregistreaza un platou in a treia saptamana, si continua in ritm sustinut in a patra saptamana. Nerespectarea perioadei de consolidare, de una-doua saptamani, la finalul celor patru saptamani, favorizeaza efectul yo-yo, ca urmare a modificarilor metabolice, pe care dieta le provoaca in organism. 

Dieta este organizata, cu etapele ei (initiala, intermediara si finala, urmata de perioada de consolidare), pe o durata de o luna, dar poti continua dieta, daca nu esti multumita de rezultate, reluand etapa intermediara pentru inca doua-trei saptamanai. Perioada de consolidare, care urmeaza dupa perioada finala a dietei este obligatorie doar daca reiei alimentatia normala, pentru a da metabolismului posibilitatea sa se adapteze.

Dieta cu proteine

Dieta impune trei reguli principale pe care trebuie sa le respecti:

  • grasimile din organism (depozitele adipoase) sunt puse in “miscare” prin incurajarea consumului de alimente care contribuie la eliminarea acestora.
  • alimentatia este orientata catre produse cu o concentratie mai mare de proteine care are ca scop protejarea masei musculare.
  • reduce aportului de calorii, alimentatia orientandu-se catre produse care contin foarte putine grasimi, in conditiile in care grasimile au un numar dublu de calorii fata de glucide si proteine.

Unul din avantajele dietei este acela ca nu limiteaza cantitatea de mancare din farfurie, dar impune restrictii totale unor categorii de alimente. Din aceasta cauza nu vei fi chinuita de senzatia de foame.

Dezavantajele dietei sunt: este enervanta, fiind foarte restrictiva prin faptul ca nu permite decat consumul de legume si carne, cu exceptii in week-end, poate induce o stare generala de oboseala. Acesta este si motivul pentru care dieta se adreseaza persoanelor sedentare, pentru care miscarea fizica nu este o necesitate.

Cinci trucuri ca sa slabesti dupa nastere
 


Meniu pe o saptamana
 
Luni: supa de legume (in forma clasica, dar fara cartofi), din orice fel de legume. Se consuma supa si legumele simple. Trei fructe proaspete (bananele si pepeni sunt interzise), suc de fructe, ceai, cafea (fara zahar), apa, si o lingura de ulei.

Pe langa supa, din care poti manca cand si cat vrei, adauga o felie de branza slaba, 150 de grame de carne alba (pui, curcan sau peste), fiarta dar nu in supa, un ou si o felie de paine integrala.

Marti este ziua legumelor verzi (spanac, dovlecei, varza, salata, castraveti, broccoli, sparanghel, fasole verde, mazare), crude, inabusite sau din conserve (in apa sau congelate), fara adaus de ulei sau unt, si supa de legume clasica, in orice cantitate, dar fara legumele din supa si doi litri de apa.

Seara, un cartof mare, la cuptor, si la o lingurita de ulei. In aceasta zi nu se consuma fructe. In plus un ou si o felie de branza tip feta sau telemea putin sarata, plus 100 de grame de carne.

Miercuri: doar supa de legume, fara legumele din supa, si legume verzi inabusite.

Seara un cartof si o lingurita de ulei, plus fructe (mere, portocale, ananas, fructe de padure). Apa.

In plus: doua oua, un pahar cu lapte integral sau doua borcane mici de iaurt si 100 de grame de carne. A treia zi de dieta inseamna intre 2,5 si 3,5 kilograme in minus.
 
Joi: supa din oricare fel de legume si legumele din supa, trei banane, doua cani de lapte degresat.

In plus: o felie de branza slaba, 150 de grame de carne alba (pui, curcan sau peste) si o felie de paine integrala.
 
Vineri: supa de legume, legumele din supa, fructe (doar cele permise), doar legume verzi crude (salata, castraveti) si rosii.

Seara, o cana de lapte, un cartof mare sau 200 de grame de fasole boabe. Fara ulei!

In plus: doua oua si o felie de branza.

Sambata: 500 de grame de carne de pui fara piele, la cuptor sau inabusit, repartizat in doua portii, la pranz si la cina, 500 de grame de rosii proaspete, supa de legume (fara legume), la discretie si minim 1,5 litri de apa.
 
Duminica: 500 de grame de carne de pui la cuptor sau inabusit (in niciun caz fiert in supa), repartizat in doua portii, la pranz si seara, supa de legume, fara legume, fructe (doar cele permise), minim 1,5 litri de apa, iar seara 150 de grame de orez brun.




Regimul se tine doua, pana la maxim patru saptamani, dupa care urmeaza perioada de consolidare de o saptamana, respectiv doua, in functie de durata dietei initiale. Regimul care trebuie respectat in perioada de consolidare alterneaza dieta din ziua de luni, cu dieta din ziua de sambata, dar reducand carnea la 300 de grame, in doua portii.

In cursul regimului, daca iti este foame poti manca o mana de nuci sau migdale, o jumatate de avocado sau un ou.

Dupa faza de consolidare, continua sa respecti dieta cu supa, in fiecare zi de luni si joi, conform meniului, inlocuind bananele de joi, cu mere, ca sa te pastrezi la greutatea atinsa.
 
Dupa patru saptamani, poti pierde pana la sapte-opt kilograme, iar la finalul regimului, dupa sase saptamani, se poate ajunge si la 10 kilograme in minus.

Astept intrebari!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!