Sari la conținut

Ingrijirea parului dupa nastere

Dupa venirea pe luma a unui copil organismul femeilor intra intr-o stare de regenerare. Procesul nu este rapid, ba chiar din contra, este lent si uneori implica faze neplacute, cum ar fi: caderea parului, oboseala, unghii casante, o stare generala de disconfort fizic care se poate manifesta prin tulburari abdominale si depresie. Daca aceste fenomene nu devin cronice sunt normale si, in buna masura necesare, pentru ca fac parte din procesul de revenire la norma dupa sarcina. Ne oprim azi asupra parului si neplacutei perioade dupa sarcina in care acesta cade, cade si pare ca nu se mai opreste din cazut.

Nu te impacienta, nu te panica si trateaza situata ca pe ceva normal si trecator. Problema se rezolva de la sine in decurs de cateva luni. Sfatul meu sincer estre sa te tunzi si sa te bucuri de noua frizura. In plus doua sfaturi, bune daca le aplici concomitent: mastile pentru par facute in casa si o dieta cu alimente care sustin podoaba capilara.

Recuperarea dupa nastere trebuie sa dureze un an

Iata doua dintre cele mai eficiente retete, dupa care poti prepara masti pentru par, acasa. Trebuie spus ca unul din secretele acestor tratamente este aplicarea periodica a unei masti pentru par, o data, de doua ori pe saptamana. Un alt sfat este acela de a nu folosi aceeasi masca de par. Cel mai bine utilizeaza alternativ, doua preparate. Iata retetele:

Ulei pentru par uscat. Uleiul ca atare, chiar si cel de masline, aplicat pe par ca atare nu are aparoape nici un efect, pentru ca nu are capacitatea de intra in firul de par. Secretul este o combinatie de ulei si apa. Amesteca 50-60 de mililitri de ulei de masline ulei cu aceeasi cantitate de apa. Agita foarte bine. Adauga doua linguri cu ulei de nuca si o lingura de ulei de migdale dulci. Agita amestecul si pastreaza-l intr-o sticla inchisa, la frigider. Foloseste acest ulei incalzit usor in prealabil, pe parul ud, dar bine sters, dupa ce te-ai spalat pe cap cu un sampon pentru copii. Maseaza inclusiv pielea capului. Tine pe cap o boneta de plastic, iar peste infasoara-ti capul intr-un prosop inmuliat in apa cat mai fierbinte. Stai asa chiar si o ora. Spala-te cu apa calduta si sampon pentru copii si usuca-ti parul doar cu prosopul. Tratamentul poate fi repetat in fiecare saptamana, iar rezultatele sunt cu totul speciale.

O alta solutie este maioneza facuta din doua galbenusuri, ulei de masline si o apa minerala in parti egale. Emulsia rezultata trebuie intinsa pe parul curat si umed. Boneta si prosopul cald sunt obligatorii, iar masca se pastreaza pe par, cat de mult se poate, dar cel putin doua ore, sau peste noapte. Este foarte important timpul. Tinuta pe par mai putin este munca in zadar. 

Diata dupa nastere
 


La toate acestea adauga in dieta ta zilnica alimentele care sustin podoaba capilara. Am facut o lista cu cele mai bune 10 alimente care intretin firul de par din interior.
 

  • Somon
  • Fasole uscata
  • Legume verzi
  • Nuci
  • Carne de pui
  • Oua
  • Fructe de mare
  • Cereale integrale
  • Morcovi
  • Lactate degresate

 
Calitatea firului de par depinde de calitatea nutrientilor pe care ii primeste firul de par, iar inainte de a apela la suplimente nutritive treci in revista continutul de nutrienti din alimentele tale. In mod cert alimentele pentru par sanatos trebuie sa faca parte din dieta ta zilnica. Esential este mentinerea unui echilibru alimentar si a diversitatii. In mod special in cursul dietelor pentru scaderea in greutate si al dietelor de detoxifiere trebuie sa ai grija ca nutrientii de care are nevoie pielea si parul sa fie asigurate, pentru ca dezechilibrele metabolice se reflecta in primul rand asupra frumusetii firului de par si sunt greu de recuperat.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!