Sari la conținut

Imunitatea copilului

Vine toamna, incepe scoala, se redeschid gradinitele. Unul din efecte: virozele! Colectivitatile de copii inseamna, fara exceptie un risc crescut de imbolnaviri, d ecele mai multe ori de natura virala, extrem de contagioase pentru grupa de varsta 3-7 ani. Solutia: cresterea imunitatii copilului.

In perioada 3-7 ani copilul trece printr-o serie de episoade virotice, unele dintre ele mai serioase. Fiind afectiuni virale, acestea nu s etrateaza cu antibiotice, ci doar cu medicamente simptomatice, repaus acasa, mancare usoare si multe lichide. Perioada este inevitabila, astfel ca toti micutii trec prin aceast interval in care copilul isi "face imunitatea".
 
 

La inceputul toamnei pot fi utile, mai ales copiilor din acest segment de varsta cateva masuri care sa-i stimuleze imunitatea. Acestea nu-l feresc neaparat de viroze, dar il ajuta sa faca forme usoare care sa se vindece repede si sa sa lase o imunitare durabila.

Imunostimularea antibacteriana se face cu preparate care contin fractiuni bacteriene de tip streptococ, stafilococ, hemofilus, klebsiella, diplococ si altele. Aceste bacterii actioneaza, teoretic, ca un vaccin, invatand sistemul imun sa raspunda mai prompt atunci cand copilul vine in contact cu acesti agenti patogeni.
 
 

Imunostimularea antivirala ajuta organismul sa lupte impotriva virozelor. Se fac cure preventive de 7-14 zile cu doze mai mici sau se administreaza in timpul unei viroze in doze mai mari. Aceste doze se calculeaza in functie de greutatea copilului.

Imunostimularea cu suplimente alimentare reprezinta preparate din diverse extracte de plante cu efecte tonice asupra organismului, unele contin si Echinaceea sau sunt imbogatite cu vitamine, minerale, antioxidanti.

Rezultatele sunt variabile, astfel ca in timp ce unii copii par sa beneficieze de administrarea acestor imunostimulante, altii nu raspund in nici un fel si continua sa se imbolnaveasca.
 
 

Adevarata protectie antiinfectioasa, singura atestata stiintific fara loc de dubii, se face printr-o alimentatie corecta si un stil de viata sanatos. Asadar, un copil activ, sanatos, care consuma zilnic fructe si legume proaspete probabil ca nu are nevoie de nici un fel de imunostimulare farmaceutica pentru ca organismul sau sanatos stie sa se apere in mod natural. Acesti copii se pot imbolnavi, desigur, daca intra in contact cu microbii respectivi, dar sansele ca ei sa dezvolte forme grave de boala sunt minime.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!