Soarele este o binefacere pentru organismul copiilor, dar trebuie administrat dupa principiul esentelor tari, doar in doze mici. Doua detalii sunt extrem de importante atunci cand vine vorba despre copiii si soare. Copiii caucazieni, de pana la varsta de trei ani nu pot sintetiza melanina, in proportii suficiente care sa le asigure o protectie eficienta impotriva razelor solare. In consecinta riscul de a se arde este imens.In consecinta trebuie sa-ti protejezi copilul de efectele razelor soarelui. Pana la varsta de un an pielea copilului nu sintetizeaza deloc melanina, astfel ca nu se poate bronza. Capacitatea de a se colora sub actiunea razelor de soare apare cu adevarat abia dupa varsta de trei ani.
Copiii nu trebuie privati de soare, pentru ca acesta este necesar unei dezvoltari armonioase, prin efectele benefice pe care le are asupra organismului, dar expunerea la soare trebuie facuta evitand cu strictete intervalul 12,00-16,00, si respectand regulile de protectie: creme si lotiuni cu factor de protectie solara, corect aplicata, mentinerea in permanata a capului acoperit si nu in ultimul rand un aport suficient de lichide.
Ce tip de piele are copilul tau?
Parintii trebuie sa stie si sa evalueze coret tipul de piele al copilului lor, acesta fiind primul pas pentru ai asigura micutului cea mai buna protectie.
Fototipul 1 – ten foarte deschis la culoare, alb, ochii albastri, parul blond sau roscat – sunt cei care se ard foarte usor, chiar si sub actiunea razelor reflectate de pe suprafata apei sau a nisipiului, nu doar sub actiunea directa a razelor de soare si, practic nu se bronzeaza, si nu pot sta la soare. Nu trebuie expusi la soare, si nici in medii unde exista radiatie difuza UV.
Fototipul 2 – blonzi inchis, saten deschis, cu ochii albastri sau verzi, se ard intotdeauna si se bronzeaza cu dificultate. Sunt categoria supusa in cea mai mare masura riscului de a dezvolta cancere de piele, pentru ca aparent, intr-o prima faza pielea suporta soarele. Nu pot fi expusi la soare mai mult de 10-20 minute, pe zi, la orele cu radiatie solara minima.
Fototipul 3 – sateni, cu ochi verzi sau caprui care se ard doar ca urmare a unei expuneri prelungite si se bronzeaza relativ usor. Pot fi expusi la soare 30-40 de minute, exceptand orele pranzului.
Fototipul 4 - bruneti cu ochii inchisi la culoare si pielea brun deschisa care se bronzeaza intens si nu se ard niciodata, bronzul dureaza timp indelungat. Pot fi expusi la soare intre 40 si 60 de minute, evitand insa miezul zilei.
- Tags:
- soare
- expunere soare
- tip piele
Articole relationate
Rejuvenarea vaginală și faloplastia: ce sunt și cum pot contribui la stima de sine
Într-o lume în continuă schimbare, în care imaginea și stima de sine joacă un rol esențial în viața cotidiană, există diverse modalități de a îmbunătăți...
Cum să crești un bebeluș curios: sfaturi pentru a încuraja explorarea și învățarea
Creșterea unui copil curios este una dintre cele mai mari bucurii pentru un părinte. Curiozitatea este motorul care alimentează explorarea, descoperirea și învățarea...
Vitamina D3 în sezonul rece. Dr. Craiu: „Suplimentarea zilnică în sezonul toamnă-iarnă este absolut esențială”
Vitamina D3, cunoscută și sub numele de "vitamina soarelui", joacă un rol esențial în menținerea sănătății copiilor, în special în lunile de iarnă, când...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu