Cand caldura molesitoare a zilelor fierbinti de vara s-a instaurat peste tot, nu ne putem gandi decat la o limonada rece, o baie in piscina sau distractia de la mare alaturi de prichindeii nostri. Dar nici prin cap nu ne trece ca aceasta arsita prezinta un mare pericol pentru bebelusi.
Este bine stiut faptul ca bebelusii si copiii mici sunt mult mai sensibili la caldura decat adultii, iar acest lucru datorita faptului ca ei nu se pot racori singuri asa cum facem noi cand simtim ca arsita ne doboara.
Caldura execesiva ii poate da copilului tau o stare de epuizare care se poate manifesta prin simtome specifice, cum ar fi: bebelusul este foarte fierbinte la tingere si pare ca vrea sa consume cat mai multe lichide, deoarece transpiratia poate duce la deshidratare si el simte nevoia sa inlocuiasca lichidul pierdut din organism. Mai putin evidente sunt semnele care tradeaza o stare de iritabilitate si letargie pe care copilul le-ar putea manifesta atunci cand ii este foarte cald.
De aceea, majoritatea medicilor recomanda ca cel mic sa fie tinut la umbra atunci cand arsita este in toi, in special in intervalul orar 10.30 – 17.00. Nu lasa nicodata copilul intr-un spatiu inchis, cum ar fi masina, nici macar pentru cateva minute. Asigura-te ca bebelusul tau consuma suficiente lichide, mai ales daca transpira abundent. Pe timpul zilei tine-l intr-o incapere racoroasa si bine aerisita. Daca vei observa ca se inroseste din cauza caldurii, il poti racori cu o baita in cada sau intr-o piscina, insa nu cu apa rece.
Bebelusii nu trebuie sa stea cu ochii in raza de soare, mai ales daca sunt foarte mici si, in nici un caz nu trebuie scosi la plimbare cu capul descoperit.
Un alt sfat extrem de important este acela ca, ori de cate ori iesiti din casa, unge-l cu creme protectoare impotriva arsurilor solare.
Cremele pentru adulti, chiar daca sunt foarte puternice, nu sunt suficient de eficiente si pentru bebelusi, motiv opentru care unge-l pe cel mic cu o crema speciala pentru sugari.
- Tags:
- expunere soare
- copii
- insolatia
Articole relationate
Gripa A la copii: prevenire, simptome și tratament
Gripa A, o infecție respiratorie cauzată de virusul gripal A, reprezintă o preocupare semnificativă pentru părinți, mai ales în sezonul rece. Această boală poate...
Vacanța de iarnă: 5 activități care stimulează inteligența copiilor între 4 și 8 ani
Vacanța de iarnă aduce timp liber din plin, dar lipsa zăpezii poate face ca cei mici să își piardă rapid interesul pentru activitățile clasice. Totuși, acest...
Cătina la bebeluși: beneficii, precauții și recomandări
Cătina este considerată un superaliment datorită conținutului său bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Deși este o alegere excelentă pentru stimularea...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu