Febra bebelusului nu a scazut nici dupa ce i-ai dat medicamente?
Daca febra continua inca 30-45 de minute, dupa ce i-ai dat medicamentul, verifica doza sau vasul de masurat pentru a fi sigur ca i-ai dat cat trebuie. Daca ai facut-o, s-ar putea sa nu raspunda la acesta.
Ce poti face daca bebelusul are un atac de febra?
Daca febra bebelusului creste dintr-o data ar putea avea un atac provocat de febra.
In cele mai multe cazuri, aceste episoade sunt inofensive, dar asta nu te impiedica sa te ingrijorezi.
Daca bebelusul tau are un asemenea atac, va respira greu, pielea va capata o tenta cianotica iar membrele ii vor tremura incontrolabil. Trebuie sa il asezi rapid pe spate sau pe o parte, departe de obiecte care il pot rani. Intoarce-i capul intr-o parte pentru ca saliva sau voma sa nu ii impiedice respiratia. Nu ii pune nimic in gura pe timpul crizei.
Dupa ce aceasta se termina, adu-ti aminte sa notezi cat de mult a tinut atacul. De obicei dureaza intre 30 de secunde si 3-4 minute.
Cand atacul a trecut, aseaza bebelusul confortabil incearca sa-i reduci temperatura pentru a preveni alt atac. Daca este posibil alapateaza-l si sterge-l cu un burete cu apa calduta.
Chiar daca atacul nu a fost grav si nu a durat decat cateva secunde, suna sau cheama medicul, daca atacul a fost mai grav, cu atat mai mult trebuie sa te adresezi de urgenta unui pediatru.
De ce revine febra bebelusului?
Bebelusul va avea febra pana cand infectia dispare. Pana atunci pot trece 2-3 zile. Daca are o raceala sau gripa, febra poate dura pana la 7 zile. Daca bebelusului i s-au administrat antibiotice pentru a trata o infectie bacteriana, pot trece 48 de ore pana cand temperatura ii va scadea. Trebuie sa iei in considerare faptul ca medicamentele care au ca efect scaderea temperaturii nu combat si cauza acesteia.
Singurul simptom al bebelusului este febra?
Cand bebelusul are febra mare care nu este insotita de tuse, voma, diaree, e greu sa-ti dai sema despre ce e vorba. Unele infectii virale cum este rujeola, produc febra mare pentru trei zile, dupa care apare pe piele o iritatie de un roz pal. Infectii mai grave, cum ar fi meningita, infectii ale tractului urinar sau bacteremia, pot provoca febra mare. Chiar daca bebelusul nu are alte simptome in afara de febra mare, cheama doctorul.
Articole relationate
Dr. Craiu, după moartea unui copil din cauza tusei convulsive: „Este ca și cum ai lua un pistol și joci ruleta rusească cu copilul tău”
Săptămâna trecută, un bebeluș internat în stare gravă la „Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului” a pierdut lupta cu boala, după ce a...
Kate Middleton, mărturisiri rare despre tratamentul împotriva cancerului: Cum a evitat pierderea părului în timpul chimioterapiei
Deși Kate Middleton nu și-a expus, până acum, experiența prin care a trecut, în urma diagnosticării cu cancer, de curând a oferit informații despre experiența sa...
Mituri despre tusea măgărească (pertussis): Ce ar trebui să știe părinții?
Tusea măgărească (pertussis) este o boală respiratorie cauzată de bacteria Bordetella pertussis. Deși este prevenibilă și tratabilă, există multe mituri care pot...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu