Copiii care locuiesc in zone insorite au un risc mai scazut de a dezvolta ADHD ( sindromul deficitului de atentie).
ADHD sau sindromul deficitului de atentie este o afectiune frecventa in copilarie. Statistica arata ca unul din 11 copii de varsta scolara sufera de ADHD, iar 40% dintre copii de patru ani au probleme de atentie. ADHD are cauze biologice si adesea ramane o afectiune pentru toata viata. Diagnosticarea timpurie poate ameliora substantial simptomele si inlatura efectele. Aici gasesti semnele care indica ca un copil are ADHD.
O noua abordare in ceea ce priveste preventia si tratarea acestei afectiuni serioase este identificarea unei legaturi directe intre expunerea la soare si incidenta cazurilor de ADHD, existand indicii certe care arata ca intensitatea ridicata a luminii soarelui poate exercita un efect protector asupra copiilor.
Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat harti care prezinta repartizarea cazurilor de ADHD si au observat ca exista o legatura clara intre intensitatea solara din fiecare regiune si numarul cazurilor de copii care sufera de ADHD.
Identificarea acestei legaturi poate oferi medicilor o noua terapie pentru ADHD, care poate aduce imbunatatiri reale ale starii generale. O solutie buna este iuminare a salilor de clasa si cresterea numarului de ore petrecute de un copil in aer liber liber expus la lumina soarelui.
Simptomele ADHD includ incapacitatea de concentrare, atentia slaba, hiperactivitate si comportament impulsiv, iar procesul normal de dezvoltare a creierului este intarziat.
Nu se poate spune daca ADHD are o componeta genetica sau nu, dar este cert ca o greutate mica la nastere creste riscul aparitiei acestei suferine.
Articole relationate
Sfaturi pentru îngrijirea nou-născutului în sezonul rece: cum să evităm contactul cu germenii
Pe măsură ce temperaturile scad, părinții trebuie să acorde o atenție specială protecției nou-născuților împotriva germenilor și a virozelor sezoniere....
Copilul cu ADHD. Cum să abordezi crizele emoționale ale acestuia
Pentru părinții și profesorii copiilor cu ADHD (Tulburarea de Deficit de Atenție și Hiperactivitate), crizele emoționale pot fi momente dificile și stresante....
Răcelile la grădiniță: 7 sfaturi pentru părinți ca să reducă îmbolnăvirile
Odată ce copiii încep grădinița, răcelile devin adesea o parte inevitabilă a rutinei. Apropierea constantă de alți copii îi face pe cei mici mai susceptibili la...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu