Puteti incepe sa dati vitamine copilului sportiv sau obosit.
Daca micutul dumneavostra practica o activitate sportiva mai multe ore pe saptamana sau prezinta infectii repetate, o cura cu vitamine poate fi luata in vedere.
Dar nu trebuie sa ii dati pe toata perioada anului. O cura cu complemente vitaminice este suficienta cu un comprimat timp de 15 zile pe an.
In caz de oboseala, complementele de vitamine pot fi deasemenea utile punctual. Vitamina C, si doar ea singura, reda tonusul copilului obosit. La o varsta mai mica de 12 ani, preferati sa ii dati copilului un pahar cu suc de portocale, proaspat stoarse, deoarece anumite preparate vandute in farmacie sunt uneori prea tare concentrate.
La adolescenta, calciu si vitamina D
Odata cu accelerarea cresterii si aparitia nevoilor suplimentare de calciu, supravegheati ce consuma copilul dumneavoastra ca si lactate. Ei au nevoie in fiecare zi de 1g de calciu, ce este echivalent unui litru de lapte.
Incepand cu 11 – 12 ani si pana la sfarsitul adolescentei, nu este suficient “sa manance calciu”, ci sa il si fixeze. Acest lucru justifica faptul ca trebuie sa ia de doua ori pe parcursul iernii (in octombrie si in februarie/martie) 1.000.000 unitati de vitamina D.
Aceste masuri sunt extrem de importante: cu cat mai mult calciu va fixa in oasele sale pana la sfarsitul constructiei osaturii, cu atat va suferi mai putin de probleme osoase ulterior.
Indiferent care este varsta copilului dumneavoastra, riscul de intoxicare exista la anumite vitamine, in mod deosebit vitamina A si D. Pentru a nu cadea in exces, formati-va obiceiul de a nota prescriptiile in carnetul de sanatate.
- Tags:
- Supliment vitamine
Articole relationate
Diferența între răceală și gripă: Cum faci diferența între ele
Când vine sezonul rece, părinții se confruntă frecvent cu dilema: este vorba de o simplă răceală sau de gripă? Deși simptomele pot fi similare, diferențele sunt...
Top 3 alimente extrem de eficiente în tratarea tusei la copii
Tusea este o problemă frecventă în rândul copiilor, mai ales într-un sezon rece sau într-un mediu cu variaţii de temperatură. Pe lângă tratamentele clasice...
Cătina la bebeluși: beneficii, precauții și recomandări
Cătina este considerată un superaliment datorită conținutului său bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Deși este o alegere excelentă pentru stimularea...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu