Incepand de la doi ani vacantele devin o placere pentru intreaga familie. Iata cateva sfaturi pentru a nu strica aceste momente frumoase:
- Preferati sa mergeti cu trenul, decat cu masina, veti ajunge mai putin obositi si copilul va fi mai destins.
- Daca veti lua totusi masina proprie, ganditi-va sa va opriti de mai multe ori in timp ce urcati, ca si la coborare, pentru a-i lasa copilului timp sa se adapteze aerului de munte.
- Luati cu dumneavoastra, in valiza, carnetul sau de sanatate si o patura mica si groasa.
- Nu urcati la o inaltime mai mare de 1.800 m cu un bebelus de mai putin de 18 luni.
- Evitati sa mergeti sa schiati din prima zi. Folositi-va timpul pentru a va lua repere, pentru a va instala, pentru a face alte aranjamente, cum ar fi sa va inscrieti copilul la un camin pentru supraveghere sau la un curs de schi.
- Tineti cont de frig pentru a organiza, a limita chiar, iesirile.
- Nu supraincalziti apartamentul: 20° C sunt suficiente.
- Aerul de munte e mai sec, iar incalzirea adesea prea puternica, de aceea cautati sa ii dati copilului sa bea cat mai des si umidificati, daca este posibil, camera (cu un recipient de apa pe calorifer, daca nu este electric).
- Aerul de munte agita copiii, este posibil ca in primele nopti sa fie ceva mai activi.
- Nu schiati niciodata cu copilul in spate sau la piept, va puteti ciocni cu un schior neindemanatic.
- Nu luati niciodata telefericul sau telescaunul cu un copil de varsta mica, deoarece schimbarea de altitudine este prea brusca.
- Daca aveti un copil care este la varsta de la care poate schia (3 ani), puneti-l sa poarte casca, deoarece el inca nu are notiunea de pericol ce il reprezinta uneori schiorii de pe pista.
- Nu-l lasati niciodata sa schieze singur.
- Nu fortati niciodata copilul sa faca ceva ce nu ii place (sanie sau schi).
Articole relationate
Adela Popescu, în costum de baie, pe Instagram. Ce reacție a avut soțul ei
Adela Popescu este în centrul atenției internauților, după ce a postat fotografii cu ea în costum de baie. Aflată într-o vacanță exotică, vedeta s-a afișat...
Scrisori către Moș Crăciun: Cele mai ciudate (și adorabile) dorințe ale copiilor din acest an
Crăciunul este perioada magică în care copiii din întreaga lume scriu scrisori către Moș Crăciun, împărtășindu-și dorințele și visurile. Uneori, însă,...
Ploaia și bebelușul. Mituri și adevăruri despre ieșirile pe timp ploios, cu bebele
Ploaia poate fi o sursă de anxietate pentru mulți părinți când vine vorba de bebelușii lor. De la frica de răceală până la evitarea completă a plimbărilor în...
Comentarii facebook
Comentarii
sunetul pasilor pe zadapa, dasi da, mirosul cearceafului scortossi-apoi, gustul fulgilor cumintilinia de orizont intre alb si albsoba dogorinda, buna primitoare de miini reci reci
Trimite un comentariu