Sari la conținut

Acadele cu ciocolata

Preparate in casa acadele pot fi oferite copiilor, in portii bine tinute sub control. Uite cum arata acadelele facute in casa. 

Sunt putin bomboane si putin acadele. Sunt simpatice si gustoase. Din cantitatile de mai jos rezulta circa 20-30 de acadele, depinde de marime.

Ca sa le faci ai nevoie de 450 de grame de crema de branza (simpla), 100 de grame smantana (grasa), 200 de grame de zahar, 2 oua, o lingura de faina, 150 de grame de ciocolata neagra, esenta de vanilie, nuca de cocos rasa, alune pisate, fistic pisat, nuca pisata, bete pentru acadele (lopatele de plastic sunt la fel de bune).

Amesteca intr-un vas crema de branza, zaharul si vaniliea cu mixerul pana se topeste complet zaharul. Adauga smantana, apoi faina si omogenizeaza bine. Pune pe rand ouale si amesteca dupa fiecare. Rastoarna compozitia intr-un vas cu diametrul de 18-20 de centimetri, care merge la cuptor, acopera-l cu folie de aluminiu, pe care o intepi din loc in loc, si coace crema 40-45 de minute, la foc mic.



Lasa crema sa se raceasca in vasul in care s-a copt, apoi las-o peste noapte la frigider, acoperita cu folie. Ia cu o lingurita din crema de branza si, cu manile umezite formeaza bilute, ceva mai mari decat o nuca.

Lasa bilutele la frigider trei ore. Abia acum le poti intepa cu betisoare. Astfel pregatite bilutele trebuie lasate la congelator doua ore, ca sa se intareasca bine.

Inmoaie acadelele in ciocolata topita si tavaleste-le repede prin nuca de cocos, nuca, fistic sau alune. Trebuie facut repede, pentru ca ciocolata se intareste repede bilultele fiind reci.

Aseaza acadelele pe o farfurie si pastreaza-le la frigider pana in momentul cand micutii se vor delecta cu ele.

Le poti pastra in frigider doua-trei zile. Au voie si adultii familiei!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!