Sari la conținut

Chec cu malai (fara gluten)

Aceasta este o solutie perfecta penntru a prepara ceva dulce, dar fara gluten, pentru ca nu contine niciun strop de faina.

Pentru checul cu malai si lamaie ai nevoie de 250 de grame de unt, 250 de grame de zahar, patru oua, 150 de grame de malai, 200 de grame de migdale, un plic de praf de copt, trei lamai, patru linguri de zahar pudra suplimentare pentru topping.

Pregateste o forma care merge la cuptor, clasica de chec sau rotunda. Forma trebuie unsa cu unt. Amesteca bine untul cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste complet. Adauga pe rand ouale si amesteca dupa fiecare. Macina migdalele in masina de cafea sau intr-un robot. Adauga pudra de migdale si malaiul si amesteca bine. Adauga praful de copt si sucul de la o lamaie plus coaja de la doua lamai.
   
           

Rastoarna totul in vasul pentru copt si coace checul la foc moale, in cuptorul bine incins pentru circa 50 de minute. Este gata cand se rumeneste si este ferm la atingere, fara sa fie tare.

           

Cat timp se coace prajitura, stoarce sucul de la celelalte doua lamai, adauga coaja de la a treia lamaie si dubleaza cantitatea de suc, cu apa. Adauga zaharul si fierbe totul circa zece minute pana ce se ingroasa putin. Lasa siropul sa se raceasca. Cand checul este gata, dar numai dupa ce s-a racit bine, pune siropul peste si lasa-l vreo ora la rece. Serveste prajitura cu frisca, iaurt sau smantana.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!