Sari la conținut

Chec rapid cu banane si nuci

Checul cu banane si nuci este o prajitura rapida pe care o poti face cand auzi: "mami vreau ceva dulce!".

Pentru o tava clasica de chec ai nevoie de doua banane coapte, doua oua, 100 de grame de unt, 100 de grame de iaurt, 100 de grame de zahar, un pahar de faina (circa 6-8 linguri), o lingurita praf de copt, 100 de grame de nuci si 150 de grame de ciocolata rupta in bucatele mici sau rasa.

Preparare:

1. Incalzeste cuptorul. Unge cu unt o tava de chec, preferabil din teflon, ca sa nu se prinda prajitura.

2. Amesteca bananele strivite cu o furculita, ouale batute, untul, iaurtul si zaharul pana se omogenizeaza. Poti sa folosesti un mixer.

3. Amesteca faina si praful de copt, adauga-le in compozitie, si apoi trei sferturi din cantitatea de nuci macinate si o buna parte din ciocolata rasa. Amesteca usor si toarna compozitia in forma.

4. Netezeste checul deasupra si presara restul de nuci macinate si ciocolata rasa.

5. Pune totul la cuptor, timp de 45 minute, pana cand checul creste si are o culoare aramie.

6. Cand este gata scoate-l din cuptor, dar lasa-l sa se raceasca si abia apoi scoate checul din tava.

Este savuros cu lapte sau iaurt, la cina sau la micul dejun, ori la gustarile dintre mese. Checul este bun pentru copiii mai mari de trei ani.

3 trucuri:

1. Poti face checul cu faina de ovaz in loc de faina normala pentru copiii alergici la gluten.

2. Poti sa inlocuieste nucile cu fulgi de migdale sau alune macinate, pe care le poti inlocui cu stafide.

3. In loc de ciocolata poti pune pudra de roscove, iar zaharul poate fi inlocuit cu melasa sau, pur si simplu eliminat din reteta si inlocuit cu o banana in plus.


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!