Este sau nu benefica si sanatoasa o relatie foarte apropiata intre copilul tau si un animal din casa? Subiectul este controversat si trebuie privit din mai multe puncte de vedere.
Aparent, exista multe beneficii pe care un animal de casa le aduce in dezvoltarea copilului. Prescolarii sunt foarte interesati de animale, iar necuvantatoarele sunt capabile sa-i invete pe cei mici ce inseamna prietenia. Nu in ultimul rand animalele de companie pot fi instrumente in terapia copiilor cu probleme. Animalul de casa ii invata pe cei mici o lectie despre consecventa si disciplina, daca cel mic primeste sarcina de a avea grija de hrana si apa animalului.
Nu toate animalele pot interactiona cu cei mici. In general, animalele de companie sunt pisici, iepuri, pasari, sau caini. Iata cateva principii de baza, pe care daca le respecti, relatia dintre copilul tau si animalul de casa o sa fie benefica pentru toata lumea.
2. Animalul de companie trebuie sa aiba carnet de sanatate, trebuie dus periodic la medic pentru a fi deparazitat si trebuie sa fie cu toate vaccinurile la zi. Cu exceptia parazitilor, virusrile specifice animalelor de casa nu se transmit la om, dar oricum prietenul care nu vorbeste trebuie sa fie in perfecta stare de sanatate. In plus acesta trebuie imbaiat periodic si bine pieptanat pentru a lasa cat mai putin par.
4 Copilul poate sa aiba grija de hrana si apa animalului de companie, dar pentru a curata fecalele animalelor, copiii nu trebuie sa fie implicaţi. Excrementele de pisica, de exemplu, contine troposit, care ar putea provoca aparitia toxoplasmozei, scrie dailywomentips.com.