Nouă ne plac tare mult dovleceii, Sophie îi mănâncă foarte bine încă de când era mică. I-am făcut în fel și chip, cel mai mult îi plac în musaca și budincă, dar am zis să mai încerc și altă variantă, așa că am făcut dovlcei umpluți cu legume și orez.
Am folosit așa:
5 dovlecei
1 ardei
2 morcovi maricei
1 ceapă
3 rosii
1 ceașcă orez
2 mâini de parmezan ras sau cașcaval ras (mie mi se pare mai gustos parmezanul)
1 lingură de unt
Am spălat bine dovleceii, pe cei zucchinni i-am lăsat cu coajă, de dragul aspectului, pe ceilalți i-am curățat (am avut și și). I-am scobit de miez cu o linguriță. Miezul la cei cu semințele foarte mici și crude l-am păstrat și l-am tocat mai mărunt, la doi dintre ei, la care semințele erau destul de mari, l-am aruncat.
Într-o cratiță antiaderentă am pus untul și vreo două-trei linguri de apă și am înnăbușit ceapa, morcovul, ardeii și dovleceii, toate tocate. Le-am lăsat vreo două minute, apoi am pus orezul. Am amestecat bine și am pus două cești și jumătate de apă. Am lăsat la foc mic până s-a fiert orezul. La final am pus o mână de parmezan în orez și am amestecat.
(...)
Citește mai mult pe fricidemamici.ro!