Sari la conținut

Lasagna cu dovlecei

Aceasta reteta va face deliciul celor mici si te va ajuta sa mai schimbi meniul cu ajutorul unei retete fara carne!

Ingrediente

  • 250 de gr de foi de lasagna, fierte in apa nesarata
  • 3/4 de cana de mozzarella partial degresata, rasa
  • 1 1/2 de cana de  branza de vaci cu continut redus de grasime
  • 1/4 de cana de parmezan , ras
  • 1 1/2 de cana de dovlecei feliati
  • 2 1/2 de cana de sos de rosii fara adaos de sare
  • 2 lingurite de busuioc uscat
  • 2 lingurite de oregano uscat
  • 1/4 c ceapa tocata
  • 1 catel de usturoi
  • 1/8 lingurita de piper negru

Informatii nutritionale

  • Grasimi: 9,7 g
  • Glucide: 40.1g
  • Calorii: 257.8
  • Proteine​​: 16,4 g

Cum se face:

1 . Incalzeste cuptorul la 220 C. Unge un vas termorezistent cu o lingurita de ulei vegetal.

2 . In castron mic, combina 1/8 de cana de mozzarella si 1 lingura de parmezan. Pune deoparte.

3 . Intr-un bol mediu, combina restul de mozzarella si parmezan cu intreaga cantitate de branza de vaci . Amesteca bine si pune deoparte.

4 . Combina sosul de rosii cu restul de ingrediente. Unge un strat subtire de sos de tomate, in partea de jos. Adauga o treime din foi intr-un singur strat. Raspandeste jumatate din amestecul de branza deasupra. Adauga un strat de dovlecei.

5 . Repeta stratificarea. Adauga un strat subtire de sos. Pune foi, sos si amestec de branza la final. Acopera cu folie de aluminiu.

6 . Coace timp de 30-40 de minute. Lasa sa se raceasca timp de 10-15 minute.

Pofta buna! Cei mici vor fi incantati!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!