Aceasta reteta va face deliciul celor mici si te va ajuta sa mai schimbi meniul cu ajutorul unei retete fara carne!
Ingrediente
- 250 de gr de foi de lasagna, fierte in apa nesarata
- 3/4 de cana de mozzarella partial degresata, rasa
- 1 1/2 de cana de branza de vaci cu continut redus de grasime
- 1/4 de cana de parmezan , ras
- 1 1/2 de cana de dovlecei feliati
- 2 1/2 de cana de sos de rosii fara adaos de sare
- 2 lingurite de busuioc uscat
- 2 lingurite de oregano uscat
- 1/4 c ceapa tocata
- 1 catel de usturoi
- 1/8 lingurita de piper negru
Informatii nutritionale
- Grasimi: 9,7 g
- Glucide: 40.1g
- Calorii: 257.8
- Proteine: 16,4 g
Cum se face:
1 . Incalzeste cuptorul la 220 C. Unge un vas termorezistent cu o lingurita de ulei vegetal.
2 . In castron mic, combina 1/8 de cana de mozzarella si 1 lingura de parmezan. Pune deoparte.
3 . Intr-un bol mediu, combina restul de mozzarella si parmezan cu intreaga cantitate de branza de vaci . Amesteca bine si pune deoparte.
4 . Combina sosul de rosii cu restul de ingrediente. Unge un strat subtire de sos de tomate, in partea de jos. Adauga o treime din foi intr-un singur strat. Raspandeste jumatate din amestecul de branza deasupra. Adauga un strat de dovlecei.
5 . Repeta stratificarea. Adauga un strat subtire de sos. Pune foi, sos si amestec de branza la final. Acopera cu folie de aluminiu.
6 . Coace timp de 30-40 de minute. Lasa sa se raceasca timp de 10-15 minute.
Pofta buna! Cei mici vor fi incantati!