Sari la conținut

Legume deghizate in briose

S-a facut ceva mai rece afara, asa ca voi putea sa va prezint doua retete pentru care este nevoie sa dati drumul la cuptor. Este vorba despre o noua prezentare a legumelor, care sporeste sansa de a fi pe placul copiilor. Sa trecem la treaba!

 

Briose cu broccoli si branza Cheddar

Presupunem ca nu ai timp sa faci aluatul, asa ca iei de la supermarket aluat gata facut. Eu am incercat cu aluat de foetaj Bella si mi-a placut ce a iesit. Tai aluatul in patratele si pui in fiecare forma de briosa, dupa ce ai uns-o cu putin ulei. Adaugi bucatele de broccoli si apoi presari deasupra branza data pe razatoare. Se tin in cuptor cam 10 minute, insa cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil. Se scot cand sunt rumenite si un pic crocante.

Ce este minunat la aceasta reteta este ca poate fi facuta impreuna cu copiii, care iubesc sa se joace cu aluatul si sa il umple cu fel de fel de lucruri. In plus, puteti pune orice legume care va plac, nu este neaparat nevoie sa folositi broccoli.

 

Briose cu dovlecei si branza Cheddar

De aceasta data va voi prezenta o reteta un pic mai complexa, insa in continuare usor de facut.

Aveti nevoie de dovlecei maruntiti, doua oua batute, o jumatate de ceapa fin taiata, branza Cheddar rasa, patrunjel bine maruntit, pesmet (preferabil facut in casa din paine prajita la cuptor si ulterior maruntita). Amesteci toate ingredientele.

Cuptorul se incalzeste in prealabil, ungi cu un pic de unt tava pentru briose, tai aluatul patratele si pui in fiecare forma. Apoi le umpli cam cu o lingura de umplutura. Totul se da la cuptor si cam 15-20 de minute, cand devin rumene se pot scoate.

 

Pofta mare la legume!

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!