Considera alaptarea un motiv in plus pentru a continua dieta sanatoasa din timpul sarcinii.
Incearca sa manaci cat mai multe cereale, fructe proaspete vegetale si fructe care contin multe proteine , calciu si fier .
Ultimele studii au demonstrat, ca nu este nevoie de o mai mare cantitate de calorii.
Bea cat mai multa apa!
Oxitocina eliberata atunci cand alaptezi te va face sa iti fie sete. Desi nu va influenta cantitatea de lapte , este recomandat sa bei intre 8 si 12 pahare de apa pe zi.
Fii atenta la ce mananci
Va trebui sa eviti cofeina, alcoolul pentru ca pot influenta componenta chimica a laptelui, iti va fi usor sa iti dai sema daca bebelusul e sensibil la ceea ce bei sau mananci pentru ca iti va arata cand nu este multumit de ceva sau cand nu se simte bine, plangand sau dormind putin.
Desi unele mame sunt sigure ca mancarurile condimentate fac rau bebelusului numai incercand vei afla la ce este sensibil copilul tau .Tine cont ca alimente cum ar fi broccoli, varza si laptele de vaca pot provoca colici.
Verifica-ti cantitatea de fier din sange, chiar daca ai luat un supliment de fier inainte. Trebuie totusi, sa tii cont de faptul ca suplimentele nutritive nu pot tine locul unei diete echilibrate.
Nu este gresit sa tii regim in timpul cat alaptezi dar nu trebuie sa exagerezi .
Pierde in greutate intr-un ritm cat mai lent , combinand o dieta bazata pe alimente sarace in grasimi cu exercitiul fizic.
Pierderea rapida in greutate poate pune in pericol bebelusul pentru ca elibereaza toxine in sange , crescand cantitatea care ajunge in laptele pe care il dai.
Afla ca atunci cand alaptezi, pierzi in jur de 800 de calorii in plus fata de o mama care nu alapteaza asa ca vei vedea cum kilogramele pe care le-ai acumulat in timpul sarcinii pur si simplu se topesc.
Articole relationate
Febra la copii, fără niciun alt simptom. Când să te alarmezi?
Febra este una dintre cele mai frecvente motive pentru care părinții se adresează medicului pediatru. Atunci când copilul prezintă febră în lipsa altor simptome...
Diferența între răceală și gripă: Cum faci diferența între ele
Când vine sezonul rece, părinții se confruntă frecvent cu dilema: este vorba de o simplă răceală sau de gripă? Deși simptomele pot fi similare, diferențele sunt...
Val de gripă în Europa. Cei mai afectați sunt copiii. Măsuri de prevenire
Cazurile de gripă sunt în creștere în toată Europa, după sărbători, cei mai afectații sunt copiii sub 15 ani și adulții peste 60 de ani. Spitalele din Franța...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu