Mierea de albine este unul dintre cele mai sanatoase si complexe alimente si este un aliment necesar si util in dieta copiilor. Mierea este un excelent energizant natural si este ideala in perioada de iarna pentru aportul cu totul special de enzime pe care il aduce.
Mierea are capacitatea de a imbunatatii eficienta sistemul imunitar si creste capacitatea organismului de a face fata bacteriilor si virusurilor specifice perioadei reci a anului. In plus, mierea are efect antibacterian atat intern, cat si extern, ajutand organismul sa se vindece mai repede, dar si sa face fata mult mai usor virozelor si racelilor de sezon. Mierea previne herpes-ului, eczemele si creste capacitatea naturala a organismului de a face fata factorilor alergeni. Este bogata in minerale si vitamine, aminoacizi si bioflavonoide necesare unei bune dezvoltari a copilului. Mierea hraneste creierul aproape instantaneu, ca urmare a proportiei ideale dintre fructoza si glucoza, iar zaharurile din miere nu se transforma niciodata in grasime asa cum se intapmla cu zaharul rafinat, asa ca in dieta copiilor mierea este indulcitorul ideal.
Calitatile pe care le are mierea variaza in functie de sursa de polen folosita de albine. Mierea de salcam, care este si cea mai dulce, este un calmant general si un adevarat balsam pentru stomac. Mierea poliflora este un excelent tonic general, iar despre mierea de tei se poate spune ca este un adevarat somnifer natural.
Mierea are capacitatea de a combate proliferarea stafilococul auriu, aget patogen des intalnit in patologia infantila. In plus, mierea blocheaza bacteriile si nu le lasa sa se ataseze de tesuturi. Mierea actioneaza agresiv si fata de bacterii, neutralizand mecanismul de aparare al acestora impotriva antibioticelor. Aceasta face ca mierea sa fie un adjuvant pretios in orice infectie pentru care copilul primeste antibiotice, scrie whfood.
Doua precizari importante:
1. Ofera-i copilului miere naturala, daca se poate din recolte bio. Doza ideala este de doua lingurite pe zi. Mierea se poate consuma ca atare sau poate fi dizolvata in mancaruri a caror temperatura sa nu depaseasca 40 de grade Celsius. In caz contrar isi pierde proprietatile si poate dezvolta compusi toxici.
2. Copiii pot consuma miere doar dupa varsta de un an.
Articole relationate
Primul sezon rece al bebelușului: Ghid de îngrijire
Iarna aduce o mulțime de provocări pentru proaspeții părinți, mai ales dacă este primul sezon rece al bebelușului. De la temperaturile scăzute la aerul uscat din...
Top 3 alimente extrem de eficiente în tratarea tusei la copii
Tusea este o problemă frecventă în rândul copiilor, mai ales într-un sezon rece sau într-un mediu cu variaţii de temperatură. Pe lângă tratamentele clasice...
Val de gripă în Europa. Cei mai afectați sunt copiii. Măsuri de prevenire
Cazurile de gripă sunt în creștere în toată Europa, după sărbători, cei mai afectații sunt copiii sub 15 ani și adulții peste 60 de ani. Spitalele din Franța...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu