Ati trecut deja prin aceasta experienta, cu siguranta: o matusa sau o vecina care va da “sfatul cel bun”, despre care au auzit vorbindu-se sau pe care l-au experimentat ele insele si care a facut “miracole”.
Atentie, insa, deoarece acestea nu sunt atat de bune precum par si unele chiar nu sunt deloc recomandate.
Iata o selectie a “celor mai bune” sfaturi care circula de colo colo:
- In caz de arsura, intindeti pasta de dinti sau ulei pe locul ars. In niciun caz! Trebuie cat mai rapid posibil sa puneti rana sub apa timp de aproximativ zece minute. Cu ulei, va asumati riscul de a intinde arsura, la fel ca si cu pasta de dinti, va trebui sa frecati pielea pentru a o inlatura, imaginati-va durerea…
- Unele dintre voi au fost sfatuite sa puna cafea macinata fin pe o taietura pentru a opri sangerarea si a favoriza cicatrizarea. Chiar daca sangerarile pot fi astfel atenuate, riscurile de infectie sunt importante.
- Numeroase persoane considera ca o moneda de argint pusa pe hernia ombilicala a sugarului are scopul de a o vindeca. Nu merge asa!
- Trebuie sa-i dam copilului sa bea lapte cand inghite un produs toxic? Deloc! Nu trebuie sa-i dati nimic sa manance sau sa bea pentru a evita intinderea leziunilor si contactati sectia de dezintoxicare a unui spital apropiat.
- Sa determinati un copil sa vomite atunci cand a inghitit un produs toxic? Trebuie evitat in aceeasi masura acest gest, deoarece poate risca sa provoace sau sa creasca leziunile la nivelul gurii si al esofagului prin circulatia produsului toxic ce a determinat problema.
Articole relationate
Beneficiile nutriționale ale dovleacului pentru copii. Cum să-l integrezi în alimentația lor
Dovleacul este un aliment plin de nutrienți, ideal pentru alimentația copiilor. Această legumă portocalie este o sursă excelentă de vitamine esențiale, fibre și...
Garderoba bebelușului la zăpadă: cum să îți protejezi micuțul în zilele reci de iarnă
Zăpada aduce bucurie și magie în sezonul rece, dar, pentru părinți, vine și cu provocarea de a-și îmbrăca bebelușul corect pentru vremea rece. Pielea delicată...
Cum îți ajuți copilul de grădiniță să memoreze mai ușor poeziile pentru serbare
Memorarea unei poezii poate părea o provocare pentru un copil de grădiniță, dar cu abordarea potrivită, procesul poate deveni o experiență distractivă și plină de...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu