Prepara in casa cele mai bune dulciuri pentru cei mici. Este cea mai buna cale prin care poti sa-i satisfaci nevoie de "ceva dulce" fara sa existe riscul ca cel mic o sa consume prea mult zahar sau aditivi.
Iar dintre toate dulciurile de casa, biscuitii sunt cea mai buna alegere. Ii are la indemna, sunt simplu de facut si foarte gustosi.
In plus in felul acesta tentatia copilului fata de dulciurile nesanatoase, pline de conservanti, coloranti si aditivi o sa poate fi tinuta sub control. Retetele noastre iti stau la dispozitie
Iti propun doua retete. Amandoua sunt simplu de facut si foarte gustoase. Intre noi fie vorba o sa placa tuturor celor din casa nu doar celor mici.
Biscuiti cu lamaie
Intr-o tava clasica de aragaz intra, la copt, peste 40 de biscuiti. Ca sa-i faci ai nevoie de 100 de grame de unt, 180 de grame de zahar, un ou intreg, un galbenus de ou, doua linguri pline de coaja rasa de lamaie (spala bina lamaia cu apa si sapun, apoi tine-o jumatate de ora in apa in care ai pus o lingurita de bicarbonat, ca sa scoti conservantii din coaja, inainate sa o folosesti), 250 de grame de faina, un plic de praf de copt, un varf de cutit de sare, zahar pudra pentru ornat.
Razatura de coaja se amesteca cu o lingura de zahar. Pune totul in masina de cafea si, cu doua, trei impulsuri scurte transforma totul intr-o pasta. Unge tava cu un strat foarte subtire de unt si tapeteaz-o cu faina. Poti folosi si hartie pentru copt.
Amesteca untul (lasat o ora la temperatura camerei) cu zaharul pana ce devine spumos. Adauga oul intreg, apoi galbenusul. Amesteca totul foarte bine. Adauga pasta de coaja de lamaie si o lingura de suc de lamaie.
Amestca faina cu sarea si praful de copt. Pune faina, pregatita astfel, in crema de unt. Amesteca bine. Rastoarna toata compozitia pe o folie de plastic si formeaza un salam. Infasoara bine aluatul, care este destul de moale, si da-l la rece, pentru cel putin o ora. Il poti lasa si in congelator pentru 20-25 de minute.
Dupa acest interval de timp, scoate aluatul din folia de plastic si taie-l in felii groase de un centimetru. Pune biscutii la copt, in tava pregatita deja. Coace-i circa 10-15 minute, in cuptorul bine incins, la foc potrivit. Sunt gata cand sunt usor rumeniti. Lasa biscuitii sa se raceasca si pudreaza-i cu zahar pudra.
Biscuiti cu portocale
Pentru o tava de fursecurile cu portocale ai nevoie de 150 de grame de faina, 150 de grame de faina de migdale, 150 de grame de zahar pudra, un varf de cutit de sare, coaja rasa de la o portocala mare (foloseste tratamentul cu bicarbonat), 100 de grame de unt, trei oua, esenta de vanilie. Poti inlocui faina de migdale cu 100 de grame de unt si 100 de grame de faina in plus fata de cantitatile initiale.
Intr-un bol amesteca toate ingrediente uscate, inclusiv razatura de portocala. Untul moale se amesteca pana devine spumos cu galbenusurile de ou. Lasa amestecul in congelator pentru catvea minute. Bate albusurile spuma. Pune aromele in albus si adauga totul in crema de unt si galbenus. Adauga incet amestecul uscat si omogenizeaza bine.
Pune din compozitie in tava. Tava trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina, sau poti folosi hartie pentru copt. Coace prajiturile circa 15 minute, la foc potrivit, in cuptorul bine incins. Scoate prajiturile imediat. Serveste fursecurile cu portocale reci, simple. Nu-i nevoie sa le mai pudrezi cu zahar.
Cateva idei
Decoreaza biscuitii. Poti face mutrite vesele sau, daca ai la indemana putin martipan urechi care sa imagineze niste catei. Totul este sa dai frau liber imaginatiei. Imaginile de mai jos sunt bune surse de inspiratie.
Articole relationate
Top 6 cele mai mari greșeli pe care le poți face pentru a-ți strica dantura!
Sănătatea dentară este esențială pentru bunăstarea generală, dar deseori este neglijată sau afectată de obiceiuri dăunătoare. Chiar dacă îți periezi dinții...
Cadouri mici, dar cu impact mare, de Moș Nicolae
Moș Nicolae este momentul perfect pentru a aduce bucurie copiilor prin mici surprize, pline de semnificație. Deși cadourile mari sunt adesea așteptate de Crăciun,...
Legătura dintre zahăr și funcția cognitivă: cum afectează alimentația bazată pe dulciuri performanța la școală
Alimentația este un factor esențial în dezvoltarea copiilor, iar ceea ce consumă aceștia zilnic poate avea un impact profund asupra capacităților lor cognitive și,...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu