Sari la conținut

Budinci lejere (doua retete)

Copiii iubesc prajiturile cremoase. Daca sunt facute in casa, din ingrediente alese cu grija atunci beneficiile sunt cu adevarat demne de luat in seama. Un alt avantaj este faptul ca se fac repede, sunt bune si a doua zi, completeaza perfect masa de pranz, sunt ideala la gustarile de peste zi si sunt ideala alaturi de o cana de lapte la masa de seara.

Nu pot sa merg mai departe cu cele doua retete pe care le-am ales, inainte de a spune ca budincile din prafuri in plic nu au nimic in comun cu ideea de budinca sau prajitura facuta in casa. Prafurile respective sunt concentrate de aditivi, zahar si sare, cu gust bun dar lipsite de orice valoare nutritiva si nocive pentru sanatatea copiilor.

Budinca de lamaie

Aceasta este o budinca minunata, usor de preparat si foarte aromata.

Ca sa o faci ai nevoie de 150 de grame de unt, patru oua, doua lamai, sapte-opt linguri de zahar, opt linguri de faina, patru linguri de lapte un plic de praf de copt. Ingredientele sunt pentru patru-cinci portii.

Prepararea: 
- Pregateste un vas pentru copt, uns cu unt si taptetat cu putin zahar pudra.
- Bate untul cu zaharul, folosin un mixer, pana se face spuma. Adauga sucul si coaja rasa de la cele doua lamai. Amestecul pare taiat (branzit), dar asta nu afecteaza cu nimic prajitura.
- Adauga pe rand galbenusurile de ou, faina si laptele si continua sa amesteci, cu mixerul la viteza mica.
- Bate albusurile spuma si incorporeaza-le incet in amestec folosind o spatula.
- Pune budica la copt, in cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute.
- Cand este gata serveste budinca, pudrata cu zahar vanilat, dupa ce s-a racorit putin.

    

In loc de lamaie poti sa folosesti portocale, sucul si coaja, dar trebuie sa reduci cantitatea de zahar cu 2-3 linguri.

Budinca de ciocolata

Evident ca o varianta cu ciocolata, nu putea sa lipseasca.
Ca sa o faci ai nevoie de doua cani cu lapte, sase oua, 10 linguri cu zahar, o tableta de ciocolata amaruie (sau patru-cinci linguri de cacao), cinci linguri de pesmet fin, 100 de grame de unt, esenta de rom, zahar vanilat. (Ingredientele sunt pentru 4-6 portii).

Preparare:
- Unge o tava rotunda cu unt si tapeteaz-o cu zahar pudra.
- Pune intr-un vas, pe foc, laptele, zaharul, untul  si ciocolata. Amesteca si lasa totul sa dea intr-un clocot. Da deoparte si lasa sa se raceasca bine.
- Adauga pe rand galbenusurile, aromele si amesteca bine. Adauga pesmetul si omogenizeaza bine.
- Bate albusurile spuma si incorporeaza-le incet in compozitie.
- Pune budinca la copt, in cuptorul cald, la foc potrivit, 40-45 de minute.
- Rastoarna budinca si serveste-o simpla sau cu frisca ori iaurt.

     
     

Incearca si retetele de budinci dulci, cu paine

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!