Sari la conținut

Catina cu miere, antiviral natural

Toate lumea stie care sunt uriasele beneficii pe care le aduce catina in alimentatia copiilor. Combinatia intre miere si catina este un antiviral natural, o sursa uluitoare de minerale si vitamine si o gustare perfecta.

Catina este cel mai puternic antioxidant natural fiind de zece ori mai bogata in vitamina C decat citricele si mult mai bogata in betacaroten decat morcovii.  De asemenea, pe langa bogatia de vitamina C, fructele mai contin vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K dar si minerale: calciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu.

Cum faci catina cu miere?

Ai nevoie de 300 de grame de bobite de catina si tot atata miere. Curata bobitele de catina (o gasesti in piata), spala-le foarte bine si lasa-le sa se scurga. Pune-le pe un servet absorbant de hartie pentru a indeparta toata apa. Striveste intr-un mojar de piatra sau in unul de plastic (catina oxideaza in vase de metal), catina. Ia cantitati mici de bobite striveste-le bine si imediat adauga-le in borcanul cu miere, pana termini toata catina.

Foloseste miere care a fost usor incalzita intr-un vas cu apa calduta (la temperatura corpului), pentru ca sucul si bucatelel de catina sa se combine usor cu mierea.

Poti sa pui bobitele intr-un blender dar iar pasta rezultata sa o adaugi imediat in miere.

Catina cu miere este recomandata copiilor mai mari de un an, diluata in apa sau amestecata in piureurile copilului. Poti sa amesteci catina cu miere cu apa si sa-i dai sa bea siropul. Ca atare catia cu miere este recomandata copiilor mai mari de trei ani. Oricum ai grija cum o mananca pentru ca mierea este un aliment unde exista riscul ca cel mic sa se inece. Poti amesteca bobitele de catina intregi cu miere sau potiface gem de catina.

Afla aici cum se face nutela in casa.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • oana

    Eu am cumparat deja preparat de pe net E mai simplu asa.

  • unU

    Blenderul are lama de otel. Parca nu era voie sa intre catina in contact cu metalul?!

  • Idri

    Daca e vorba de otel inoxidabil (stainless steel), nu oxideaza fructele si legumele.

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!