Sari la conținut

Crema de iaurt (doua retete)

Am doua variante de crema de iaurt. Amandoua sunt perfecte pentru un desert sanatos, dar si in loc de crema pentru torturi, pentru prajituri sau clatite.

Crema este foarte buna ca topping peste fructe sau de mancat cu biscuiti de casa.

Pentru prima crema de iaurt, ideala pentru copiii mai mari de un an si pentru toata familia ai nevoie de 400 de grame de iaurt gras, 200 de grame de crema de branza 200 de grame de zahar, patru linguri cu smantana grasa, coaja rasa de la o lamaie.

Pune branza de vaci impreuna cu zaharul si coaja de lamaie impreuna intr-un vas. Bate bine cu mixerul pana devine spumos si pana ce zaharul se dizolva. Adauga smantana si continua sa amesteci inca cateva minute. La final pune iaurtul si omogenizeaza bine. Poti pune mai mult sau mai putin zahar dupa gust. Lasa crema de branza la rece.




Ingredientele sunt pentru 4-6 portii.

Adauga in creme fulgi de cereale, fulgi de migdale sau bucatele de fructe. Poti pune nuca macinata mare sau seminte de fistic bine pisate. Poti adauga stafide rehidratate, sau alte fructe uscate tocate in bucati, piscoturi bucati si cicolata rasa. Depinde de imaginatie.

A doua crema de iaurt este foarte buna pentru a fi folosita ca si crema pentru torturi, dar merge si servita ca atare. Se combina foarte bine cu crema de vanilie si crema de portocale (puse in straturi alternative), cereale, fulgi de migdale, muca macinata sau fructe.  Este o crema fina si foarte versatila.

Ai nevoie de patru lamai (sau lime), 300 de grame de  zahar, 200 de grame de unt, 4 oua, 500 de grame de iaurt. Ingredientele sunt pentru 4-6 portii.
 


Rade coaja lamailor si stoarce sucul. Combina jumatate din coaja de lamaie, tot sucul de lamaie si zaharul. Pune siropul pe foc (mic). Fierbe totul pentru cateva minute. Adauga untul, amesteca astfel incat sa se topeasca totul, si da deoparte. Lasa crema sa se raceasca la temperatura camerei. Bate ouale, ca pentru omleta, si cand crema initiala este racorita bine (poti sa bagi degetul fara sa te arda), adauga ouale batute. Amesteca si pune totul din nou pe foc, la flacara mica, pentru 10-15 minute. Trebuie sa amesteci in crema pana cand sa ingroasa. Adauga iaurtul gras batut in prealabil si amesteca. Lasa la rece si pune in pahare, dupa cum iti place.
 



Asa arata un tortulet facut cu crema de iaurt...



... si asa o gaoace de aluat fin umpluta cu creama de iaurt si decorata cu fructe.


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!