Marturisesc ca urasc prafurile care se transforma miraculos in creme aromate si foarte colorate. Sunt periculoase, sunt plea dulci si pline de chimicale. Exista variante simple, din ingrediente normale care se pot face in casa, care sunt mult mai bune si care pot fi oferite fara nici un fel de angoase. Adaugam pe lista cremelor, alaturi de crema de vanilie, crema de portocale.
Pentru patru portii ai nevoie de 4 oua, patru linguri de zahar, sucul de la o portocala si jumatate, doua, daca sunt mai mici si coaja rasa de la o portocala, 30 de grame de unt (cat incape intr-o lingura), doua linguri de amidon.
Pune intr-un vas ouale intregi, coaja de portocala si zaharul si bate bine. Pune amestecul pe baie de aburi si continua sa bati bine ouale cu zaharul pana cand acestea se ingroasa si se albesc. Adauga sucul de portocala si pudra de amidon si continua sa amesteci pe baie de aburi inca cinci minute pena ce crema se ingroasa pana la consitenta unei sarlote.
Da deoparte si lasa sa se racoreasca putin, apoi adauga untul amesteca si ... gata! acopera crema cu o folie alimentara pana se raceste ca sa nu faca coaja.
Este delicioasa pentru umplut clatite, rulouri de foetaj, este excelenta pentru lipit biscuiti cu unt si poate sa fie crema de baza pentru prajituri si torturi. Crema de portocale este perfecta pentru adaugat peste fructe si, evident, poate fi fi mancata ca atare.