Sari la conținut

Negresa pentru Mos Craciun

O prajitura simpla, buna si pe placul lui Mos Craciun. Negresa este prajitura pe care toata lumea o iubeste si poate fi oferita copiilor si lui Mos Craciun in zilele de sarbatoare. In plus, prepararea este un fel de joaca de copil.

Ingrediente

Ca sa faci negresa pentru Mos Craciun ai nevoie de 150 de grame de ciocolata neagra (asa numita ciocolata de menaj), 200 de grame de unt, 200 de grame de zahar pudra, 150 de grame de faina, o lingurita de praf de copt, arome (esenta de vanilie), o lingura cu varf de cacao, trei oua mari, 100 de grame de nuca, 50-60 de grame de fructe uscate (sau stafide, sau coaja de portocala din dulceata, sau fructe din dulceata) 50 de grame de sirop de visine (sau alt sirop gros de fructe sau ciocolata).

Preparare

Pregateste tava pentru copt. Trebuie unsa cu putina grasime si tapetata cu hartie pentru copt. Topeste ciocolata neagra intr-un vas pus in apa fierbinte sau in cuptorul cu microunde. Adauga untul si amesteca bine.

Intr-un vas combina faina, pudra de cacao, praful de copt si zaharul pudra, si adauga totul, incet, peste amestecul de unt si ciocolata topita. Adauga, pe rand ouale intregi si amesteca bine dupa fiecare. Pune aromele, apoi nucile tocate in bucatele si fructele uscate. Coace aluatul pentru 25-30 de minute.

Cand este coapta, cu o lingura pune peste prajitura siropul de visine. Lasa negresa pentru Mos Craciun sa se racoreasca inainte sa o tai in patratele.  Simplu si delicios.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!