Sari la conținut

Prajitura cu branza

Deserturile cu branza, tartele si prajiturile usoare sunt ideale pentru cei mici. O prajitura cu branza de vaci este ideala pentru ca pe de o parte creste aportul d ecalciu in dieta zilnica a celui mic, sunt suoare si au o cantitate mica de zahar. Adica beneficiile principale pe care le aduc prajiturile de casa.

Aceasta prajitura cu branza nu este doar o prajitura cu barnza, ci este cea mai buna prajitura cu branza din lume. Ingrediente sunt pentru sase-opt portii, pentru ca cei mari nu pot rezita tentatiei.

O varianta este si placinta cu branza

Ca sa faci prajitura cu branza ai nevoie, pentru blat de 85 de grame de unt moale, plus putin unt pentru uns forma, 140 de grame de biscuiti simpli, doua linguri de zahar pudra. Pentru umplutura iti trebuie 800 de grame de crema de banza (folositi o banza de vaci din categoria celor grase si foarte bine scurse), 200 de grame de zahat tos, trei linguri cu faina, esenta de vanilie, coaja de la o lamaie, doua linguri cu suc de lamaie, trei oua mari si un galbenus in plus, 50 de grame de smantana grasa. Pentru topping ai nevoie de 100 de grame de smantana grasa, doua linguri de zahar, doua linguri de suc de lamaie.

Incepe prin a tapeta o forma de tort (modelul cu peretele lateral detasabil) cu diametrul de 23-25 de centimetri cu unt si hartie de copt. Intr-un vas sfarama biscuitii si amesteca-i cu untul si zaharul pudra. Pune biscutii, uniform pe fundul tavii, si aseaza-i cu podul palmei. Baga blatul la copt 10 minte, la foc mic, in cuptorul incalzit in prealabil. Scoate balatul si lasa-l la racit.

Intr-un vas pune branza de vaci si bate-o cu mixerul la nivel mediu, circa doua minute. Cu mixerul la cea mai mica treapta de viteza, bate branza in timp ce adaugi zaharul, faina si un varf de cutit de sare. Adauga, amestecand usor, esenta de vanilie sucul si coaja de lamaie. Pune pe rand ouale intregi, amestecand putin dupa fiecare. Adauga, la final si galbenusul si mai amesteca putin.
 
 
Tot la cea mai mica treapta de viteza amesteca in tipl ce adaugi o lingura cu varf de smantana. Compozitia finala trebuie sa fie densa. Pune crema de branza peste blat si coace la foc potrivit 20 minute si alte 20 minute la foc foarte mic. Este gata cand la mijloc este relativ tare la atins si foarte usor rumenita.
 

Lasa parjitura in forma, la racit, circa doua ore. Scoate-o si transfer-o pe un platou. Cand o servesti pregateste toppingul. Bate usor smantana cu zaharul. Nu trebuie sa faci frisca, ci o crema usoara. Adauga sucul de lamaie si aseaza totul deasupra.

Se poate pastra la frigider pentru trei zile, in cazul in care rezista atat vreme.

Prajitura este perfecta in chip de tort aniversar si este recomandata copiilor dupa doi ani.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!